Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za houbu?

Od: lui* odpovědí: 13 změna:

Zdravím všechny, tentokrát zvlášť houbaře. Co je tohle za houbu? Má to bílý klobouk, žluté rourky. Foto přikládám.

Co je to za houbu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Mohl by to být jeden z klouzků. Ale nejsem si jistá na 100%.

naturfoto.cz/...

Jinak koukněte ještě zde: houby.naturfoto.cz/...*klik* Jsou zde snad skoro všechny naše houby - moc pěkné stránky. *palec*

lui*
hodnocení

Lidko dík za odkaz. Podle toho druhého, by to mohl být Klouzek bílý. Já jsem to dnes našel poprvé. V životě jsem takovou houbu neviděl. A že nejsem nejmladší, Hi.,

kosak*

Hele, je to na 99% klouzek, nevím sice jaký, ale tendle druh roste většinou v takovejch těch malejch lesních školkách, kde je spousta jehličnanů nahečmanejch vedle sebe. Nepotřebujou moc světla, je jim jedno jestli svítí slunce nebo prší, u nás to roste jako plevel, lidi do toho kopou protože když najdeš na ploše 20x20 m dvoumetrovou hromadu hub, tak to prostě musí bejt prašivka, ale není. :)

lidka*

Tak tady na první fotce je klouzek bílý jak vyšitý ;)

damyko.info/...

lui*
hodnocení

Jo. Je to ono. Přesně takhle vypadá to, co jsem donesl z lesa. Tam píšou, že to roste pod borovií vejmutovkou. Tak se zas budu muset vzdělávat, Hi, a podívat se, jak vypadá vejmutovka. A vzít příště foťák do lesa.

Proboha, vykašli se na foťák a vezmi si raději nůši! *smich* zítra pádím také.

lui*
hodnocení

Ještě jedna fotka.

Co je to za houbu? #2

hodnocení

0x

Vypadá to jako Kozák:-P

hodnocení

0x

Jak už rádci napsali - klouzek bílý, je jedlý a chutný, ale přesto poněkud horší kvality, než klouzek obecný /hnědý klobouček/ či modřínový /oranžový/. Lidé klouzky neradi sbírají kvůli tomu slizu na kloboučku, nachytají na něj plno nečistot. Sbírejte, to co já - viz foto. Upozorňuji, že se nechci vytahovat a machrovat tady, jenom chci potěšit kolegy houbaře pohledem na pěkné houby. Houbám zdar. Jaga.

doplněno 03.08.11 06:36:

Že by na druhý pokus?

doplněno 03.08.11 06:37:

Já už to snad zase neumím...

Co je to za houbu? #3
sebod*

babojago Neprovokuj mě .*cert* my jsme v neděli chodili celé odpoledne v dešti po lese a našli jsme samé "prašivky". No, pár růžovek, másláky, podhříbky... A já šla přitom NAJISTO na hřiby *zed*. *smich*

lidka*

Je fakt, že hřiby nemají konkurenci. Ale včera jsem dostala od souseda parádní růžovky. Řízky neměly chybu :-P a ze zbytků jsem udělala parádní omeletu a tak i využila zbytku těstíčka z obalování. *tuc*

lui*
hodnocení

Hezká úroda, taky jsem jich pár přinesl. Hřibů i kozáků. Ale ti klouzci potěšili tak nějak jinak. Najít něco neobvyklého... My co chodíme na houby odpoledne po práci, holt musíme počítat s tím, že je přebráno. A jít spíš na procházku do lesa,:), než na houby.:).

hodnocení

0x

Kozáci,kteří měli asi hlavičky v mechu,nebo v listí a proto je mají světlejší než obvykle mívají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]