Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, tentokrát zvlášť houbaře. Co je tohle za houbu? Má to bílý klobouk, žluté rourky. Foto přikládám.
Mohl by to být jeden z klouzků. Ale nejsem si jistá na 100%.
Jinak koukněte ještě zde: houby.naturfoto.cz/... Jsou zde snad skoro všechny naše houby - moc pěkné stránky.
Lidko dík za odkaz. Podle toho druhého, by to mohl být Klouzek bílý. Já jsem to dnes našel poprvé. V životě jsem takovou houbu neviděl. A že nejsem nejmladší, Hi.,
Hele, je to na 99% klouzek, nevím sice jaký, ale tendle druh roste většinou v takovejch těch malejch lesních školkách, kde je spousta jehličnanů nahečmanejch vedle sebe. Nepotřebujou moc světla, je jim jedno jestli svítí slunce nebo prší, u nás to roste jako plevel, lidi do toho kopou protože když najdeš na ploše 20x20 m dvoumetrovou hromadu hub, tak to prostě musí bejt prašivka, ale není.
Jak už rádci napsali - klouzek bílý, je jedlý a chutný, ale přesto poněkud horší kvality, než klouzek obecný /hnědý klobouček/ či modřínový /oranžový/. Lidé klouzky neradi sbírají kvůli tomu slizu na kloboučku, nachytají na něj plno nečistot. Sbírejte, to co já - viz foto. Upozorňuji, že se nechci vytahovat a machrovat tady, jenom chci potěšit kolegy houbaře pohledem na pěkné houby. Houbám zdar. Jaga.
doplněno 03.08.11 06:36:Že by na druhý pokus?
doplněno 03.08.11 06:37:Já už to snad zase neumím...
babojago Neprovokuj mě . my jsme v neděli chodili celé odpoledne v dešti po lese a našli jsme samé "prašivky". No, pár růžovek, másláky, podhříbky... A já šla přitom NAJISTO na hřiby
.
Je fakt, že hřiby nemají konkurenci. Ale včera jsem dostala od souseda parádní růžovky. Řízky neměly chybu a ze zbytků jsem udělala parádní omeletu a tak i využila zbytku těstíčka z obalování.
Kozáci,kteří měli asi hlavičky v mechu,nebo v listí a proto je mají světlejší než obvykle mívají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.