Nejste přihlášen/a.
Co je to za stromek?LIsty připomínající jablůňku a plody v trsech podobných jeřabině ale tmavé až černé o trochu většího průměru než jeřabiny asi 10-12mm.Narazil jsem na něj na sídlišti a je asi ještě mladý asi dva metry vysoký.Děkuji.
Není to náhodou Aronia melanocarpa(Černý jeřáb,Temnoplodec)? Jako stromek se přiznám jsem ji ještě neviděl.Spíše to jsou keře.
doplněno 25.07.11 21:28:Jo teď mi tam naskočila ta fotka.Je to Aronie. Poměrně běžný nenáročný keř. Tento je patrně vystříhaný do korunky. Na internetu o Aronii najdete spoustu informací. Je jedlý.
aronie,lidove cerny jérab je moc zdrava,delame vyborny most,nekomu chutna na kolaci se sypanim.Stari stromu sledujte podle sily kmenu,vysoky 2m muze byt i jen kminek na ktery se roubuje a z toho vyroste korunka vysoka podle z´toho jak ji nechame vyrust.Jinak se roubuje na cerveny jerab,ktery mimo jine byva take jedly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.