Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za stromek?

Od: jirka64* odpovědí: 5 změna:

Co je to za stromek?LIsty připomínající jablůňku a plody v trsech podobných jeřabině ale tmavé až černé o trochu většího průměru než jeřabiny asi 10-12mm.Narazil jsem na něj na sídlišti a je asi ještě mladý asi dva metry vysoký.Děkuji.

Co je to za stromek?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalov*
hodnocení

2x

Není to náhodou Aronia melanocarpa(Černý jeřáb,Temnoplodec)? Jako stromek se přiznám jsem ji ještě neviděl.Spíše to jsou keře.

doplněno 25.07.11 21:28:

Jo teď mi tam naskočila ta fotka.Je to Aronie. Poměrně běžný nenáročný keř. Tento je patrně vystříhaný do korunky. Na internetu o Aronii najdete spoustu informací. Je jedlý.

jirka64*
hodnocení

Děkuji vám moc za odpověď.Je to Černý jeřáb.Jedlý a zdravý.Děkuji moc.*palec*

marenka*

A dobrý. Babička z něj dělá na zimu šťávu, resp. sirup. Do jara máme vitamínků, s každou sklenicí vody. ;)

hodnocení

0x

aronie,lidove cerny jérab je moc zdrava,delame vyborny most,nekomu chutna na kolaci se sypanim.Stari stromu sledujte podle sily kmenu,vysoky 2m muze byt i jen kminek na ktery se roubuje a z toho vyroste korunka vysoka podle z´toho jak ji nechame vyrust.Jinak se roubuje na cerveny jerab,ktery mimo jine byva take jedly.

hodnocení

0x

Plody aronie jsou velice zdravé, ať už čerstvé, jako kompot či marmeláda. Jedna známá plody maceruje ve vodce, dělá z toho takový likér - a to je ještě lepší, než ty šťávy a marmelády. *smich* Jaga

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]