Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes ráno jsem našel v jehličnátem lese tyto houby, jsou cca. 7cm dlouhé. Bohužel se mi identifikace nepodařila, a proto vás žádám o pomoc.
Je tato houba jedlá? Mohu si ji v klidu usmažit? :o)
Předem děkuji, houbaření zdar.
doplněno 25.07.11 10:50:Mám připravenu ještě jednu fotku ze spoda, ale nevím jak jí mam vložit?
Noha těchto hub je dutá!
Vypadá to na klouzky.Je klobouk lepkavý,dá se sloupnout?Je pod slupkou žlutý,potom je to klouzek.
Klouzek to nebude, protože podle mě to nemá zespodu rourky, jako klouzci, ale lupeny. Chtělo by to více fotek, zvrchu, zespodu... Já jsem našla předevčírem velice vzácné hřiby medotrpké / velmi krásné, ale bohužel, nejedlé/ a dalo mi to asi 2 hodiny, než jsem je podle všech znaků určila. Podle skutečnosti poznám hub hodně, obrázek je pokaždé ošemetný. Jaga.
doplněno 25.07.11 10:43:Podle mě by to mohla být nějaká muchomůrka či pošvatka, /nejspíš asi šafránová/, ale přítel Střecha odřízl to nejpodstatnější pro poznání muchomůrkovitých hub -chybí ten kalich dole a já si nikoho nemohu vzít na svědomí. To tak, poradit a pak ještě platit pozůstalým!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.