Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace hub

Od: pritelstrecha* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, dnes ráno jsem našel v jehličnátem lese tyto houby, jsou cca. 7cm dlouhé. Bohužel se mi identifikace nepodařila, a proto vás žádám o pomoc.

Je tato houba jedlá? Mohu si ji v klidu usmažit? :o)

Předem děkuji, houbaření zdar.

doplněno 25.07.11 10:50:

Mám připravenu ještě jednu fotku ze spoda, ale nevím jak jí mam vložit?

Noha těchto hub je dutá!

Identifikace hub
výtka
Upozornění od sys spider 25. 07. 2011 10:21:58
Chtělo by to ještě fotografii.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakubdeda*
hodnocení

0x

Nemáte fotku?7 cm velkých hub je.Půjčte si od někoho" Atlas hub".

pritelstrecha*
hodnocení

Vždyť jsem vložil i fotku!

des*

Vypadá to na klouzky.Je klobouk lepkavý,dá se sloupnout?Je pod slupkou žlutý,potom je to klouzek.

Klouzek to nebude, protože podle mě to nemá zespodu rourky, jako klouzci, ale lupeny. Chtělo by to více fotek, zvrchu, zespodu... Já jsem našla předevčírem velice vzácné hřiby medotrpké / velmi krásné, ale bohužel, nejedlé/ a dalo mi to asi 2 hodiny, než jsem je podle všech znaků určila. Podle skutečnosti poznám hub hodně, obrázek je pokaždé ošemetný. Jaga.

doplněno 25.07.11 10:43:

Podle mě by to mohla být nějaká muchomůrka či pošvatka, /nejspíš asi šafránová/, ale přítel Střecha odřízl to nejpodstatnější pro poznání muchomůrkovitých hub -chybí ten kalich dole a já si nikoho nemohu vzít na svědomí. To tak, poradit a pak ještě platit pozůstalým!*smich*

des*

Sory babko,ale já tam,při nejlepší vůli,lupeny nevidím.Ovšem že ty základní znaky tam nejsou,líp by bylo to vyhodit.

doplněno 25.07.11 10:51:

Já vidím shora dva klouzky a další dva růžovky.

pritelstrecha*
hodnocení

Děkuij, ale klouzka poznam :o)

jakubdeda*
hodnocení

0x

To nebude pošvatka šafránová.Klobouček by byl na kraji kolem dokola trochu vroubkovaný.A proč to sbíráte, když to neznáte.Ted je hub dost jiných.Včera brácha se segrou přinesli košík lišek a nějaké růžovky.Raději to vyhodte.Ju?

olaf71*
hodnocení

0x

každá houba je jedlá, některá však jen jednou. údajně se to pozná podle toho, jestli je v syrovém stavu hořká,pak je nejedlá.

jabraka*
hodnocení

0x

Mohla by to být i špička obecná. JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]