Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za rostlinu a jak si to odloupnout?

Od: helinka1984* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, na zahradě mého otce vyrostla rostlina - zelene plazive listecky se zlutymi kvety...Netusim jak se jmenuje...a jak bych si ji mohla "prenest" k sobe na zahradu...narazila jsem na ni i u potoka.. Predem moc dekuji za rady...

Co to je za rostlinu a jak si to odloupnout?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiik*
hodnocení

0x

Vrbina penízková- Lisimachia nummularia. Já sám jí mám v jezírku celou pod vodou. NAšel jsem jí u rybníka jak se plazí do vody a tak jsem si vythl pár tech šlahounků s kořínkama a dal do květináče se šterkem a do vody a růste jak blbá...:D

Stanoviště:Lužní lesy, vlhké lesní světliny, parky, zahrady, příkopy, břehy, vlhké louky, na půdách vlhkých, špatně propustných, převážně kyselých, ale snese i půdy vápnité, dobře snáší hnojení

helinka1984*
hodnocení

Pokud se mi ji nepodari vytrhnout i s korinky...je mozne ji ustrihnout a zakorenit ve vode? (pusti mi korinky?)

hodnocení

0x

Ano fíík má úplnou pravdu s názvem i s tím vlhkým stanovištěm. Ale snad si ji raději ani moc nepřenášejte, jak ji jednou zasadíte, roste a roste a roste, těmi oddenky se roztahuje a těžko se jí budete zbavovat. Raději bych se na ni chodila jen dívat k tomu potoku. Jaga.

helinka1984*
hodnocení

Mi se prave moc libi...takze kdyz budu mit zluty travnik, tak mi to vubec nebude vadit :)

Jde si ji "ulovit" i tak, ze si kousek ustrihnu a zakorenim ve vode?

fiik*

No podivejte skusit to mužete že utrhnete kousek šlahounku a dáte to do vody ono to třeba pustí kořeny ale nejsem si tím moc jistý. Když budute trhat dobře tak ji vythnete i z kořeny...

marenka*

To je pravda. Roste mi to na zahradě, vytrhávám (leze mi do keříků), sekám sekačkou i s trávou a kytí drží. Je to nezmar.

cituska*
hodnocení

0x

*klik*Mě se také líbí a roste všude. Ale v převislém květináči se jí také daří a tam se Vám nebude plevelit.V zimě nevymrzne a stačí na jaře začít zalévat.Byla to jen zkouška a docela se mi to podařilo

Co to je za rostlinu a jak si to odloupnout? #2
ilonkaa*

souhlasim je to totalni plevel utrhnete kus s korinky a mate vyhrano me roste vsude je pak problem se ji zbavit mej se

cituska*
hodnocení

0x

ještě fotečka

Co to je za rostlinu a jak si to odloupnout? #3

mirik*
hodnocení

0x

Tak to mi roste jako plevel na skalce.

Plazí se to mezi jinými skalničkami.Zřejmě stačí vzít s kořínky a zasadit

mezi těmi kameny a štěrkem to vypadá hezky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]