Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za strom?

Od: arwi® odpovědí: 5 změna:

Na zahradě nám roste ohromný strom,který je o hodně větší než naše patrová vilka.Jehličí mu neopadává a má zajímavé šišky.

doplněno 11.07.11 21:15:

Nedávno nám někdo říkal,že je to asi cedr.

Co je to za strom?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

edyss*
hodnocení

2x

Je to Cedr a typoval bych odrůdu Cedr libanonský.

hodnocení

2x

Omlouvám se za svou předešlou odpověď, je to skutečně cedr a to zřejmě cedr atlaský /či atlantský/. Neopadává, jehličí ve svazečcích, u nás dorůstá přes 20 m, ale ve svém původním prostředí až 40 m. Zajímavé je, že prý se dožívá až 900 let, máme tedy jistotu, že nás tady na Poradně všechny přežije! Jaga.

hodnocení

0x

Stejné stromy jsem viděla před 2 lety v jižní Evropě, u nás jsem se s ním nikdy nesetkala. Když se ale podíváte na klasický tvar šišek a jehličí uspořádané ve štětičkách, domnívám se, že jde o druh modřínu /Larix/, druhové jméno však neznám. Jaga.

doplněno 11.07.11 21:27:

Ale zase musím konstatovat, že modřínu by mělo opadávat jehličí a Vy píšete, že ne. Tak jsem z toho trošku *ee*

hodnocení

Moc vám děkuji za odpovědi.Strom je to nádherný,ale roste těsně vedle domu,tak se trochu bojím,aby ho nezasáhl blesk.

Co je to za strom? #2
jabraka*

Myslím,že takto rozvětvený jehličnan by si zasloužil mírnou redukci větvoví,Nějaká vichřice,kterých je dnes dost a dost,by mohla strom i vyvrátit.Obraťte se na specializovanou firmu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]