Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za květinu?

Od: jirulka30 odpovědí: 7 změna:

Prosím, znáte někdo název této rostliny a kde se dá koupit? ráda bych ji využila do mísy na hrob. Děkuji moc

Co je to za květinu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

0x

Vypadá to na rozchodník kamčatský(Sedum kamtschaticum). Jako sukulent se zdá být do nádoby na hrob ideální.

jirulka30
hodnocení

Moc děkuji, je to on :) Našla jsem si ten název a opravdu se krásně na hrob hodí - nejezdíme zalévat každý den... Jdu ho sehnat :)

sebod*

Jirulko. Rozchodníků je moóóóc a móóóc. Koukni lidem do zahrádek, třeba tam nějaký objevíš a kyždý Ti kousek s radostí dá. Je to trošku plevel :D. Nejsi z okolí Hradce Králové, Jičína, Chrudimy? Přivezla bych Ti je.

jirulka30
hodnocení

Jeee, to je ochota, díky :) Jsem z Prahy :( Nicméně na hřbitov to chci dát kousek od Třemošnice ( Okres Chrudim), ale jezdíme tam jen tak jednou, dvakrát do měsíce k mamce :) Kdybych třeba nesehnala někde v zahrádkách, obchodech... ozvala bych se, až pojedeme :)

sebod*

jirulko. Tak to není žádný problem. Dej mi vnitřní poštou vědět adresu na Třemošnici. Pošlu Ti to soukromou expres dodávkou :D. Přítel je v Chrudimi každý den *smich*. Tak to vezme sebou. Nebo pošli nějaký pěkný větší květináč (nižší, ale velký průměr a já Ti ho osázím ).Ahojky Sebodka

gasha*
hodnocení

0x

Toto NENÍ rozchodník kamtčatský - Phedimus kamtschaticus.

Jedná se o Phedimus ellacombianus. Také to rozhodně není plevel. Rostlia roste z jednoho trsu, nerozrůstá se plevelně do okolí. Je to druh, který má rád mírné přistínění.

mirik*
hodnocení

0x

Je to rozchodník a mám ho na skalce.

Krásně kvete žlutě a po odkvětu jej vždy ostříhám.Mám i červený.

Tak at dělá radost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]