Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uřčení kytky do herbáře

Od: petraaa* odpovědí: 9 změna:

Prosím o určení rostliny. Budu vděčná za každý nápad. Díky

Uřčení kytky do herbáře

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horis*
hodnocení

0x

řekl bych že tráva pošlapaná...prosímtě stáhni obrázek z toho emailu do PC a následně vlož do rubriky...

horis*

á už doplněno, omluva =o)

petraaa*
hodnocení

Tohle je moje preimérová otázka s obrázkem, tak s tím moc neumím :)

hodnocení

0x

Fotečka je velmi špatná, ale i tak bych si myslel, že se jedná o některý ze vstavačů. Zdůraznění barvy či lokality by pomohlo.

doplněno 16.06.11 20:55:

A ta barva? Popice si zatím najdu :)

doplněno 16.06.11 21:03:

Ano, vycházím-li z viditelné kontury rostliny a uvažuji-li jižní Moravu, soudím na VSTAVAČ MUŽSKÝ (Orchis mascula). Je to rostlina chráněná!

petraaa*
hodnocení

Popice, louka

doplněno 16.06.11 20:57:

tmavěfialová

petraaa*
hodnocení

díky. já tu rostlinu netrhala ;)

reeve*
hodnocení

0x

Na 95 % je to šalvěj (stonek je hranatý a má zhruba čtvercový průřez, v květech jsou 2 tyčinky, rostlina je aromatická), možná šalvěj hajní (Salvia nemorosa), ale mohla by to být i šalvěj lékařská (S. officinalis) či dokonce i šalvěj luční (S. pratensis).

petraaa*
17.06.11 16:47
hodnocení

díky moc

ondranoel*

Přesně to mě jako první myšlenka napadlo: to je nějaký druh šalvěje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]