Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůžete mi určit tyto rostliny?

Od: roberto* odpovědí: 11 změna:

Mohl bych vás poprosit o určení těchto rostlin, abych si je mohl vložit do herbáře?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

2x

První je podle mne brslice kozí noha.

roberto*
12.06.11 18:04
hodnocení

1)

Pomůžete mi určit tyto rostliny?

roberto*
12.06.11 18:04
hodnocení

2)

Pomůžete mi určit tyto rostliny? #2

roberto*
12.06.11 18:05
hodnocení

3)

Pomůžete mi určit tyto rostliny? #3

roberto*
hodnocení

Ano, nejspíš to bude ona. Pokusíte se i aspoň o tu druhou? Ta poslední je, pravda, špatně utrhnutá a vylisovaná.

1. brslice-kozí noha, 2. pryskyřičník prudký, ale tu 3. nevím chtělo by to větší obrázek a lepší vylisovat.

hodnocení

0x

Je to pravda, 1. je bršlice kozí noha / Aegopodium podagraria /, 2. Pryskyřník prudký /Ranunculus acer/ a ta třetí je neurčitelná, špatně utržená i špatně ošetřená. Tohle nemá v herbáři žádný smysl. Jinak - do herbáře dávej rostliny CELÉ, pokud je formát papíru malý, uprav je do ohýbáním do písmene V, W, N. Jaga

roberto*
hodnocení

Děkuji mnohokrát.

nadne
hodnocení

0x

Ještě doplněk pro "Roberta": Napřed si rostlinu v živém stavu určete, pak ji odborně ze stanoviště CELOU odeberte, pak vylisujte, vložte do herbáře a popište. Neznámou rostlinu, kterou neumíte určit, vůbec nesbírejte a nechte tak. Učitel neví, a ani se nedoví :), že jste tu neznámou rostlinu někde viděl.

roberto*
hodnocení

Ano, děkuju za připomenutí. Ještě bych se chtěl zeptat, zda by tu poslední rostlinu aspoň tipl? Nebo napsal pár rostlin, které se jí podobají?

Pomůžete mi určit tyto rostliny? #4

Milý Roberto, chceš po nás nadlidský úkol. Rostliny znám dobře, i když nejsem dokonalá, jako ostatně nikdo z nás. Aspoň, kdyby ta fotka nebyla tak rozmazaná. Nechceš si místo této rostliny vylisovat raději nějakou jinou?

Přesto se pokusím, i když budu třeba za hloupou babu. Ten květ mi připomíná úročník bolhoj /Anthyllys vulneraria/ z čeledi vikvovitých. Ale opravdu jenom připomíná, z toho snímku totiž nelze určit nic, jenom tápat. Zase ty listy mi do vikvovitých nějak nezapadají. Vyhoď to, stejně už je konec roku a paní učitelka 1 rostlinu jistě odpustí. ;) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]