Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím Vás nevíte někdo co je tohle za rostlinu, dostala jsem jí jenže nevím jak se jmenuje, chtěla jsem si o ní něco přečíst jak se o ní starat a tak. Díky za pomoc
Je to levisie (lewisia). Mam je na zahradce.
Posilam odkaz, kde najdete dost informaci:
Da se rici, ze je pomerne nenarocna. Jen poroz na premozkreni a to hlavne v zime. To ji pak zacne uhnivat a tezko se zachranuje. Proto se doporucuje ji udelat drenaz, aby nebyla ve vlhku a na zimu treba i dat pod sklo.
Dobrý den, chtěla jsem napsat ještě že lewisie jsem měla několik roků a nádherně kvetly až do doby kdy jsem odjela do lázní a manžel se snažilo ně dobře pečovat a zalíval a zalival a bylo zle. Lewisie chce vsadit do trocha štěrku smíchaného s humózní půdou a dosypat jen štěrkem a mě se osvědčilo je zasadit ke zdi domu a protože to bylo částečně pod střechou tak nebyly moc v mokru a několik let mi dělaly velkou radost. Hanka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.