Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Co je tohle za popínavou rostlinku? Nevím název a proto si nemohu ani najít, jak jí rozmnožit. Líbí se mi a našla jsem místo, stará opuštěná fabrika, kde roste.
Moc děkuji.
pokud se nepletu, tak můžeš to hledat také pod rozšířenějším názvem Parthenocissus quinquefolia - přísavník pětilistý, psí víno
je to jako plevel, stačí vytrhat ze země pár kousků i s kořínky...roste to všude po plotech, na podzim zbarví až do červena a opadává...
ještě dekorativnější je Parthenocissus tr/... ( přísavník trojcípý)
Mařenko, psí víno je sice skvělé, ale pozor na něho. Rychle se rozrůstá a neví kdy má přestat osídlovat novou půdu. Pak je to boj. Je krásné, zvláště pak na podzim, kdy je neuvěřitelně barevné, ale trvá to jen pár dní, chviličku.
Babkazov, moc děkuju. Uvidím, jestli se zakoření to, co jsem už dala do země a dám si na něj pozor. Stačí mi ta škumpa.
Jestli je to přísavník ( asi je ), tak se musí k něčemu "přisát" a nejvíc se mu líbí šplhat po omítce. Vypadá to dobře, hlavně na podzim když se zbarví do všech odstínů od žluté až po rudou, ale nejsem si jista, jestli se to bude líbit i panu domácímu. Taky se v něm drží spousta havěti. Soused tím měl nádherně obrostlu fasádu, ale po několika letech raději přešel na klasické zateplení. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.