Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: aidin* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,prosím o radu,jestli někdo ví,co je to za rostlinu,spíše tady asi keřík. Po dozrání zelených bobulí mají sytě oranžovou barvu. Jak pěstovat? Je vhodné ji umístit i do zahrady? Díky

doplněno 24.05.11 18:04:

a ještě jednou

Co je to za rostlinu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

4x

Je to lilek, resp. paprička, je okrasná, není to pepino gold, rozhodně to nejezte. Přes léto ho můžete mít venku, po přivyknutí i na plném slunci, ale musí mít dostatečnou zálivku, půda by neměla úplně vyschnout.

reeve*

Skutečně to nejvíce vypadá jako některý z běžných kultivarů okrasného lilku Solanum capsicastrum.

Hezký, ale jedovatý.

Co je to za rostlinu? #2
aidin*
hodnocení

Díky, tak toto je přesně ta moje krásná rostlinka.

lidka*

Tak jsem to nepopletla sama. *zed* atlasbotani.eu/... A limetka zaslouží bodík *palec*

nebyl bych si tak jistý, uvidíme podle plodů. Listy i květy souhlasí na pepino gold, vždyť jsem ho měl 2 roky doma... tazatelka by mohla tušit, zda to bude něco jako paprika nebo jakou melounky... počkáme si 2 měsíce a uvidíme *palec*

lidka*
hodnocení

0x

Nebude to rakytník?

hruska-skolky.cz/...

doplněno 24.05.11 20:14:

A ještě doplním: ireceptar.cz/...

doplněno 25.05.11 09:20:

Tak to se omlouvám - pěkně jsem se sekla *hi*. Ale podle listů jsem si byla skoro jistá. :(

hodnocení

0x

Mě to spíš připadá jako solanum - lilek, pokojový, okrasný, ale nevím to určitě.

ano, solanum resp. pepino gold jak vyšité, přikládám obrázek

doplněno 24.05.11 21:56:

ekozahrada.blog.cz/...

Co je to za rostlinu? #3
aidin*
hodnocení

nene,to není ono,i když podobné. Moje rostlina má jiné plody- kuličky asi 1cm v průměru a po uzrání sytě oranžové

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]