Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte tohodle ptáka

Od: menee odpovědí: 13 změna:

Poznáte fotografii tohodle ptáka? Máme hospodskou debatu a potřebuji výsledek :)

Znáte tohodle ptáka

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

4x

Rehek domácí. Kdo vyhrál?

doplněno 03.06.11 22:03:

Tady ještě foto jako důkaz, aby se to v hospůdce "nezvrhlo":). photomecan.eu/...

menee
hodnocení

:)Zatím plichta *smich* u nás se říká lidově kominařík ale zatím se mě vysmáli že nic takovýho neexistuje .. neupřesnil sem otázku a poprosil bych ještě o lidový název :D

ar*

No tak u nás se mu lidově říká čermáček a taky čermák.

doplněno 03.06.11 22:20:

Tak to vypadá na plichtu.

Rehek domácí je velký asi jako vrabec. Nápadný je chvějivými pohyby ocasu a trhavými pohyby těla. Sameček je černý jako saze (odtud lidový název "čermáček" nebo " kominíček"), místy popelavý. Má bílé pole na křídle a rezavý, neustále kmitající ocásek.

priroda.cz/... *smich*

lena111

jynx-t.net/... u nás se říká kominík kominařík podle toho že vypadá jak kdyby prolézal komíny :)

hop®

To jako že je celej tmavej, jen ocásek má červenej? *smich*

hop®

Rehek, alias čermáček nebo kominíček. Kominařík nevím, možná nářečně?

doplněno 03.06.11 22:19:

nasiptaci.cz/...

To bude zkomolenina ze slovenštiny. Slovensky se lidově řekne "kominárik" (kominíček).

menee
hodnocení

Díky všem za odpovědi :)*hej*u soudu by to možná neprošlo *smich* ale mě to stačí a dám číst dál :)

pertlik
hodnocení

Kominařík nebo kominík (okolí Blanska)

hop®

Jj, to vypadá velmi pravděpodobně! Uznali Vám to? Kolik piv jste vyhrál? ;)

menee
hodnocení

Pivo žádný protože sem se nevsadil, byla to jen vysoká debata na nízké úrovni tvrzení proti tvrzení a zrovna ornitologická hádanka ..jinak se bavíme většinou o jiných ptácích a xxx *smich* ještě to nečetli až vystřízliví *smich*

hop®

Tak to jo! Já se rád vsázím, ovšem když u ostatních sázek vzduchem "létají" bedny šampáňa nebo sudy píva, tak je mi z toho zle. Velká sázka o malé pivo, případně o kafe s rumem - vždyť přece jde hlavně o princip, ne o finančně cennou výhru!

Možná jste se o to malé pivo vsadit měl, ale asi lepší bude pohled na ty "opilce" při čtení téhle debaty a při pozorování jejich snahy si na něco z včerejška vzpomenout! *haha*

hodnocení

0x

Moje babička mu říkala kominíček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]