Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu..Už mám asi 15let fikus
, a do teď s ním nebyly žádné problémy..
Letos jsem ho dala přes léto na balkon - musím dodat že na balkoně jsem zkusila pěstovat petržel a hrášek a oboje mi napadl neznámý škudce:P. Na listech se nejdříve začaly objevovat maličké bílé ťupky a poté list zežloutl a uschl komplteně celý.takhle mi to sežralo výše zmiňovaný hrášek a přešlo to na petržel
, ta tedy dlužno dodat odolává do teď
..bohužel jsem dala asi 50cm od ní zmiňovaný fíkus a teď to přeskočilo i na něj
..Příznaky: zelená barva žloutne(i když ne uplně), na listech jsou patrné z vrchu bílé ťupky a zespodu něco jako malinkatá vajíčka ale nejsou to vajíčka..taktéž jsem zjistila že téměř u každého listu u řapíku jak začíná čepel je cosi bílého asi 1-3mm velkého voskovitého..a nemá to ani nožičky ani tykadla..vypadá to jako výměšek ale nevím
..Proto prosím, prosím, kdo by věděl co to je ať mi poradí..( v květinářstvích o tom jakživa neslyšeli).předem děkuji Monča z Brna
P.S. Nerada bych o fikusek přišla když už to semnou vydržel tak dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.