Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné skvrnky na fikusu

Od: kleoxie odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu..*stop**nevi*Už mám asi 15let fikus:), a do teď s ním nebyly žádné problémy..*smich*Letos jsem ho dala přes léto na balkon - musím dodat že na balkoně jsem zkusila pěstovat petržel a hrášek a oboje mi napadl neznámý škudce:P. Na listech se nejdříve začaly objevovat maličké bílé ťupky a poté list zežloutl a uschl komplteně celý.takhle mi to sežralo výše zmiňovaný hrášek a přešlo to na petržel:(, ta tedy dlužno dodat odolává do teď*pusa*..bohužel jsem dala asi 50cm od ní zmiňovaný fíkus a teď to přeskočilo i na něj*bzum*..Příznaky: zelená barva žloutne(i když ne uplně), na listech jsou patrné z vrchu bílé ťupky a zespodu něco jako malinkatá vajíčka ale nejsou to vajíčka..taktéž jsem zjistila že téměř u každého listu u řapíku jak začíná čepel je cosi bílého asi 1-3mm velkého voskovitého..a nemá to ani nožičky ani tykadla..vypadá to jako výměšek ale nevím*plac*..Proto prosím, prosím, kdo by věděl co to je ať mi poradí..( v květinářstvích o tom jakživa neslyšeli).předem děkuji Monča z Brna

P.S. Nerada bych o fikusek přišla když už to semnou vydržel tak dlouho.*plac**afro*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pravděpodobně se jedná o některou z puklic - rostlinu by bylo dobré osprchovat a ošetřit prostředkem MOSPILAN, SUMITHION...
kleoxie
hodnocení

děkují:) zkusím to..a co myslíte mám zkusit použít i bioolej?
Jejda*stop* Asi jsem se měl více ptát o jaký vlastně fíkus jde. Pravděpodobně o nějaký spíše velkolistý, že? No, olej lze jistě použít, ale není zástupcem ochranných prostředků mnou zmiňovaných. Pokud již máte potřebu jej použít, uvědomte si, že je to jen pro zlepšení vzhledu rostliny. A je to od přírody nepřirozené... Při rozumném použití to však neškodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]