Nejste přihlášen/a.
Mám mít do školy herbář,natrhal jsem pár kytek, ale nevim jak se jmenují.Mám mít celkem pět kytek-3 dvouděložné a 2 jednoděložné.A potřebuju vědět alespoň základní název.Celý název a latinský si už najdu.U té jednoděložné tam mám nějakou travinu.Jinak tam mám v záloze jednodělož. tulipán a dvoudělož. pampelišku a kopřivu.Budu rád když mi porádíte aspoň něco. chears.galerie.cz/...
děkuji za odpověď
Trojka je nějaký druh fialky (violky). Pětka bude popenec břečťanolistý.
Jinak doporučuji herbář botanika.wendys.cz/..., dělala jsem podle něj herbář loni a když víte, kdy jste kytku utrhli, můžete vycházet z třídění podle měsíce výskytu. A ještě jeden tip - kytky se lépe určují čerstvě vylisované než už vylisované.
Ano, omlouvám se... samozřejmě dvojka.
1 - řežičnice luční
2 - violka vonná fialka (Viola odorata)
4 - netýkavka malolistá (Impatiens parviflora
5 - mohl by to být popenec břečťanolistý nejsem si jistá fotky nejsou moc ostré, ale určitě čeleď hluchvkovité Lamiaceae
6 - hluchavka nachová
7 - může být kokoška pastuší tobolka nebo penízek prorostlý
Jinak ještě dobrá stránka je kvetenacr.cz/...
1/ Řeřišnice luční - Cardamine pratensis 2/ Violka psí - Viola canina, 3/ spíš než na kostřavu bych tipovala na ovsík - ale, jak to bylo celé vysoké? 4/ Česnáček lékařský - Alliaria officinalis 5/ Popenec břečťanovitý - Glechoma hederacea 6/ Hluchavka nachová - Lamium purpureum 7/ Kokoška pastuší tobolka - Capsella bursa-pastoris.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.