Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název rostliny?

Od: amidamaru* odpovědí: 12 změna:

Prosim o radu.Letos osazuji hrob z rostlin ze zahradnictví.Ale příští rok bych si je chtěl napěstovat sám.Mohl by mi někdo řici botanický název kvítka,co se osazují hroby a má lidový název boby?Předem děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Máš na mysli tohle?

naturfoto.cz/...

amidamaru*
hodnocení

Bohužel.Akurát vím,že to manželka kombinuje s begoniii.V zahradnictví mi to ani nechtějí říct.Bud nevědí,nebo nechtějí.

ladinpraha*

A kvete to nebo ne? Případně jak.

Má to zelenobílé chlupaté listy?

amidamaru*
hodnocení

Nevím jak ti to popsat.Listy má srdcovité,vypadají jako by byly trnité,ale nejou.Barvy květů,Já mám bílé.červené a růžové.Myslím,bud červené,neboo růžové,mají listy žíhané-přechod od hnědočervené do zelena.Škoda,nemám fotku.Ani foták.

ladinpraha*

Tak se zkus podívat na tohle, jinak fakt nevím.

pelargonie.cz/...

amidamaru*
hodnocení

Ani toto není ono.Ale nevadí.Děkuji za ochotu.Ve čtvrte zajdu do knihovny.Totiž,napadl mne nápad,že tam je velký atlas rostlin.Tam to snad najdu.Čauki

pavlius*

dobrý večer.zkuste si najít obrázek begonie-ledovka, třeba na www.zahradnictví-lejdar.cz.Ledovka je typická \hřbitovní \ kytička.Třeba je to ta,kterou myslíte

amidamaru*
hodnocení

To je právě ta sranda.Právě s touto begonii se kombinuje ten hrob.Viděl jsem ty boby u Teska.Za 10 kusů chtějí kilo.Ale o peníze ani tak nejde,jako z radosti vlastní sadby.

doplněno 27.04.11 13:32:

Tak jsem byl v knihovně.To by člověk nevěřil,kolik druhů begonii existuje.Opravdu ty boby je lidový název u nás na Moravě.Přesně-begonie ledovka.Člověk si to poplet,nebot kupoval begonii.Ale nikdo neřekl,že to je jiný druh.Přesně-begonie velkokvětá..Tady byl ten vyšlenkový zádrrhel.Děkuji všem,co mi radili.Ahoj.

Begonie velkokveta,tak ty si muzete pestovat sam.Staci za vcasu unor,brezen, zasadit koupene hlizy a nechat vyrust za oknem

ladinpraha*

Tak schválně pak dej vědět. Můj poradce tady prohledal několik atlasů, dokonce tu máme jeden asi za 3.000,- a nenašel. Tak jsem zvědav.

hodnocení

0x

Dobrý den, z Vašeho dost nejasného popisu usuzuji, že se jedná o tzv. "ledovky". Je to odrůda begónií, velice vhodná k osazování hrobů. Kromě pěkných kvítků má i ozdobné listy - od zelené až po tmavě červenou. Jaga.

Jo a ten lidový název - boby, jsem nikdy neslyšela. Ale moje babička jim říkala "voskovky", podle dužnatých silných listů - vypadaly jako z vosku. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]