Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu.Letos osazuji hrob z rostlin ze zahradnictví.Ale příští rok bych si je chtěl napěstovat sám.Mohl by mi někdo řici botanický název kvítka,co se osazují hroby a má lidový název boby?Předem děkuji.
Bohužel.Akurát vím,že to manželka kombinuje s begoniii.V zahradnictví mi to ani nechtějí říct.Bud nevědí,nebo nechtějí.
Nevím jak ti to popsat.Listy má srdcovité,vypadají jako by byly trnité,ale nejou.Barvy květů,Já mám bílé.červené a růžové.Myslím,bud červené,neboo růžové,mají listy žíhané-přechod od hnědočervené do zelena.Škoda,nemám fotku.Ani foták.
Ani toto není ono.Ale nevadí.Děkuji za ochotu.Ve čtvrte zajdu do knihovny.Totiž,napadl mne nápad,že tam je velký atlas rostlin.Tam to snad najdu.Čauki
dobrý večer.zkuste si najít obrázek begonie-ledovka, třeba na www.zahradnictví-lejdar.cz.Ledovka je typická \hřbitovní \ kytička.Třeba je to ta,kterou myslíte
To je právě ta sranda.Právě s touto begonii se kombinuje ten hrob.Viděl jsem ty boby u Teska.Za 10 kusů chtějí kilo.Ale o peníze ani tak nejde,jako z radosti vlastní sadby.
doplněno 27.04.11 13:32:Tak jsem byl v knihovně.To by člověk nevěřil,kolik druhů begonii existuje.Opravdu ty boby je lidový název u nás na Moravě.Přesně-begonie ledovka.Člověk si to poplet,nebot kupoval begonii.Ale nikdo neřekl,že to je jiný druh.Přesně-begonie velkokvětá..Tady byl ten vyšlenkový zádrrhel.Děkuji všem,co mi radili.Ahoj.
Begonie velkokveta,tak ty si muzete pestovat sam.Staci za vcasu unor,brezen, zasadit koupene hlizy a nechat vyrust za oknem
Dobrý den, z Vašeho dost nejasného popisu usuzuji, že se jedná o tzv. "ledovky". Je to odrůda begónií, velice vhodná k osazování hrobů. Kromě pěkných kvítků má i ozdobné listy - od zelené až po tmavě červenou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.