Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je to rostlina?

Od: dreamer1966* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,mohl by mi někdo určit rostlinu,kterou přikládám na fotce. Kvete teď v dubnu. Sousedce se rozšířila v trávníku na zahradě.

Děkuji za odpověď.

doplněno 16.04.11 20:21:

Dobrý den,mohl by mi někdo určit rostlinu,kterou přikládám na fotce. Kvete teď v dubnu. Sousedce se rozšířila v trávníku na zahradě.

Děkuji za odpověď.

Jaká je to rostlina?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

4x

Není to toto? botanika.wendys.cz/... :)

doplněno 16.04.11 20:36:

Popenec... teĎ mi to připonímá, že když jsem v prváku dělala herbář, myslím, že tam byl... a měla jsem za jedna, tak to asi bylo dobře. :D

dreamer1966*
hodnocení

Myslím,že to bude ono. Podoba odpovídá. Moc děkuji:)

doplněno 16.04.11 20:50:

Ještě jeden obrázek -

Jaká je to rostlina? #2

limetka*
hodnocení

2x

Je to popenec břečťanolistý - v trávníku nezničitelný plevel, ale také třeba výborná bylinka do jarních zeleninových a bylinkových salátů. Silice z popence uvolňují ucpaný nos a pomáhají léčit rýmu. Jako děti jsme tomu říkali "bouřka" vlastně dodnes nevím, proč? Možná pro tu barvu kvítků, která připomíná bouřková mračna...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]