Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mohl by mi někdo určit rostlinu,kterou přikládám na fotce. Kvete teď v dubnu. Sousedce se rozšířila v trávníku na zahradě.
Děkuji za odpověď.
doplněno 16.04.11 20:21:Dobrý den,mohl by mi někdo určit rostlinu,kterou přikládám na fotce. Kvete teď v dubnu. Sousedce se rozšířila v trávníku na zahradě.
Děkuji za odpověď.
Není to toto? botanika.wendys.cz/...
Popenec... teĎ mi to připonímá, že když jsem v prváku dělala herbář, myslím, že tam byl... a měla jsem za jedna, tak to asi bylo dobře. :D
Je to popenec břečťanolistý - v trávníku nezničitelný plevel, ale také třeba výborná bylinka do jarních zeleninových a bylinkových salátů. Silice z popence uvolňují ucpaný nos a pomáhají léčit rýmu. Jako děti jsme tomu říkali "bouřka" vlastně dodnes nevím, proč? Možná pro tu barvu kvítků, která připomíná bouřková mračna...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.