Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem rostlinku,nebo snad květinku.Nevím ale co to je,nebo jak se pěstuje
Pokojovka ,nebo snad do zahrady-
určitě u Vás dostanu dobré rady.Bude-li to keříček,nebo malý stromeček?Snáší dobře sluníčko?
Citusko, já bych vsadila na begonii. Nejsem velký znalec kytiček, ale mám je ráda a podobnou mám doma. Už jsem měla několik druhů a všechny jsou moc pěkné - hlavně listy.
Zkuste se podívat zde: dumabyt.cz/... a možná, že mi dáte za pravdu. Některé mají listy hladké, měla jsem i jeden druh s takovým plastickým povrchem listů.
doplněno 19.04.11 20:16:Tak to jsem zvědavá, jaká kytička to nakonec bude. Jak tak levým okem koukám na tu mou begonku - tak bych na ni vsadila, i když opatrně. :D
Lidko-na begonii to nevypadá,tá ma listy dužnatější .Tyto listy jsou tenké,hladké.Ale jinak je to pěkná zajímavá kytka.
Lidko,asi jsem květinku našla a to v tvém odkazu nabídky na Zahradnictví Flos -v rubrice rostliny na "nemůžu sehnat tuto rostlinu.
Přidám i fotku uvedené rostlinky,název zní"
Ipomoea batatas B/...
povijnice batátová
Robustní balkonovka s velkým, srdcovitým, černohnědým listem.
Ještě mě napadla pokojová lipka, ale většinou bývají listy zelené. Ale dnes se vše kříží, tak mohou být možná i fialové, ten tvar listu by dost odpovídal. Dejte vědět, až to stopro zjistíte, je to moc pěkná kytička.
Snad určitě tato kytka:
Ipomoea batatas B/...
povijnice batátová
Robustní balkonovka s velkým, srdcovitým, černohnědým listem.
Fotka také přiložena ale nyní v jiné rubrice volá diskuse
Citusko. Dovolím si Ti odpovědět za Lidku . Nevím, jestli jsi na Seznamu nebo třeba na Centrum. Ale to je v podstatě jedno. Máš tam okénko (vyhledávač). Tam napíšeš název rostliny, klikneš na Vyhledat a máš plno odkazů.
A Citusko. příště správně zařaď dotaz do rubriky. Ty jsi ho dala do Volné diskuze. Ale rostlinky tu mají svoji vlastní podrubriku. Jde o to, že někteří neprohlížejí všechny otázky, ale třeba jen některé. A zrovna třeba jen tu "kytkovědu". A tam se jim Tvůj dotaz nezobrazí a to je škoda, protože milovníků kytek tu je habaděj .
Tak ať Ti ta povíjnice nebo jak se jmenuje pořádně naroste
Já to zařadila správně ale :
administrátor serveru poradte.cz presunul otázku "Jaká je to rostlinka", do ktere jste prispeli z rubriky "Rostliny a pěstování" do "Volná diskuze".
Právě hledám návod na pěstování a doufám že vyroste alespoň tři metry jako jiná povíjnice
Cituško, tak jsem se snažila něco zjistit - jsou tři druhy a ještě nejsou u nás moc asi rozšířené. Ale ještě budu zkoušet. Sebod tě už navedla, jak hledat, tak se budeme snažit obě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.