Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agave americana

Od: karkula* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den Mám agave americana a mám ji v pokoji kde teplota je kolem 20 stupňů. Mám jí dát jinam kde není takové teplo nebo jí tam mohu nechat? A jak je to ze zálivkou? Zalívám jí jem občas. Poradte děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

V zimě ponecháme agáve na světlém místě. Teplota by se měla pohybovat od 5°C do 10°C. Agáve není mrazuvzdorná. Pokud místečko pro přezimování nebude světlé, tak se na rostlince vytvoří nažloutlé, měkké špičky, které se křiví. V zimě rostlinku skoro nezaléváme a také nepřihnojujeme. Tento sukulent dokáže shromažďovat ve svých listech velké množství vody, která jim umožňuje přežít velmi dlouhá období sucha. Na příliš teplém stanovišti může docházet v zimním období k zahnívání listů. Proto je teplota důležitá při přezimování. Agáve je nenáročná a odolná rostlina, při správném přezimování přečká zimu bez újmy.
viz.: chytrazena.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Leckde se agave docela adaptuje i venku.Snese chladno i mírný mráz.Rozhodně stačí ho uklidit jen po dobu velkých mrazů a za skorého jara dát ven.Stačí jen lehce krýt chvojím.

JABRAKA

cesmina*
hodnocení

0x

Já z nedostatku místa mám přes zimu agave v místnosti ve které při velkých mrazech venku klesají teploty i pod minus pět stupňů.Mám ji pod oknem a vůbec ji za celou dobu co je teplota v místnosti pod nulou nezalévám.Jenom když se oteplí nad nulu velmi málo asi jednou za zimu zaleji,ale není to potřeba.Letos jsem ji po dobu těch velkých mrazů zakryla bílou netkanou textlií.Cesmína

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]