Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení květináče

Od: zuhud® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jak zateplit květináč, aby na kytku tak netáhlo při otevření balkonu. A ještě aby to bylo vzhledné.

Nemáte nějaký nápad? Mě napadlo vyrobit na květináč pletenou nebo háčkovanou "ponožku". Myslíte si, že by to pomohlo, a bylo účinné?

Máte jiný lepší nápad?

Moc děkuji za odpovědi a rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andrea1*
hodnocení

2x

Možné je koupit ještě jeden větší květináč, aby mezi ním a květináčem s fikusem byla vzduchová izolační mezera 4 - 5 cm a seshora mezeru kousek ucpat zmačkaným papírem. To mě tak napadlo.

hodnocení

2x

V mrazech větrat jiným oknem. Tak dlouho zase nemusíte mít otevřeno. Také větrám. Já mám ale na parapetě kytky, které na tu chvíli přenesu o kus dál. Než by Vám promrzl květináč, tak to by trvalo. Nejde o květináč, ale o rostlinu, jak psali jiní rádci. Jestli máte fikus, tak ten mám také a mám ho na verandě. Tam je v zimě kolem 15 stupňů a i méně. Je veliký, také s ním už nikdo nehne. Před chvílí jsem ho chtěla vyfotit, ale je tam tma. Fotky nejsou jasné. Udělám to zítra. A v zimě také tu verandu větrám, nechám otevřené dveře dokořán. Ale ne na dlouho, většinou stačí pár minut pro výměnu vzduchu.

hahanaj*
hodnocení

0x

Já tedy nevím,tady snad nejde o květináč,ale především o květinu - nemám pravdu? A květina v zimě u otevřeného balkonu vám nepoděkuje za péči .

Jinak pokud vám jde o květináč používám květináče od Fa Fastrade /snadno najdete na netu/ ale koupí se i v hobby prodejnách jsou mrazuvzdorné a odolné mám je celou zimu venku osázené už několik zim a skutečně jsou bezvadné.

Zateplení květináče
sebod*

Zateplit květináč *zed*. A co kytka?

hodnocení

No však - jsem to špatně napsala:

Chci zateplit květnáč, aby když větrám, nebyla kytka tak vystavená chladnému vzduchu. Nemůžu ji převekslovat někam jinam, je to metrový fíkus. A když bude mít "nohy" v teple, bude to jenom pro něj dobře.

mowla*

Zuhud - "nohy" (případně ´spodek´) "v teple" se týká spíš lidí... :-D

Než při větrání prochladne hlína v květináči, budou listy fikusu mražené - beru-li v úvahu běžné větrání...

hodnocení

No omotala jsem to bublinkovým igelitem, a uvidím, co se stane ...rozhodně to neublíží, a pak napíší jak to dopadlo.

I tak děkuji za rady, kdo je dal, a za poučení, že fíkus nemá nohy, všimla jsem si až teďka...a to fíkusy pěstuji 10 let ...*haha**haha**smich**smich*

Zateplovat květináč se mi zdá jako zbytečnost. Lépe by bylo vymyslet jiné místo, kde by mohl fikus přez zimu stát nebo udělat nějakou zástěnu, která by se v době větrání dala mezi otevřené balkonové dveře a fikus, aby na něj nešel studený vzduch přímo a zástěna se po vyvětrání zase uklidila.

hahanaj*

nikdy to neuškodí květináči ,ale fíkusu ano , myslím, že ta folie na květináči vůbec nehraje žádnou roli . To je jakoby jste si stoupla k otevřeným dveřím v kozačkách a nahá - bude to příjemné?

31.10.12 16:02

Hahanaj *palec**haha**palec**haha**palec**haha*

Nesmysl.fikus nesnasi pruvan na listy,pak vam je hned shodi.Kvetinac zateplit je k nicemu.Zkuste litat v zime jen v teplych botach.

hodnocení

0x

Dobrý den Zuhud. :) V paneláku není moc místa a květiny většinou stojí co nejblíže u okna, nebo na parapetu okna. V zimě, když je potřeba větrat, tak jsem nikdy nebalila květiny, ani fíkus, který byl vysoký.

V zimě větráme často a jen krátce, aby se vyměnil vzduch. Otevře se balkon jen na pár centimetrů, před otevřený balkon dávám nyní desku polystyrenu. Deska je 2 cm široká a 1 metr vysoká, desku postavím na malý kbelík z PVC. Tím se větrá dole i nahoře a na květiny netáhne, desku po vyvětrání zasunu za stěnu. Dříve manžel udělal desku z tvrdého papíru. Jen můj názor.

doplněno 31.10.12 17:10:

Taková deska se koupí ve stavebninách, cena asi 24,- Kč.

lidus*
hodnocení

0x

Květináč od rozmarýnu obalím novinama a na krytém balkoně kde okna otevírám přežije. Letos mi manžel udělal na květináč obal s polystyrénu (y-i omluvte).

hodnocení

0x

Postavit květináč do pěkného kbelíku a obsypat drceným polystyrenem nebo takovýma hnědýma keramickýma granulkama. Nevím, jak se to jmenuje, ale dá se to koupit. To by byla cesta nejmenšího odporu. Pokud vám neomrznou listy. ;)

hodnocení

Nemyslíte těma hnědýma keramickýma granulkama - keramzit?

hodnocení

Moc děkuji za rady.

Nápady tu nejsou vůbec špatné. Moc díky. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]