Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko a pěkný večer, přišla jsem na to, že u mého bambusu (takový ten nepravý) je plíseň, která rozežrala kořeny. Máma odstřihla zdravou, temně zelenou vrchní část a prý, že tento výhonek ve vodě zapustí kořeny a můžeme ho pak přesadit.
Je to pravda, nebo se marně snažíme?
Děkuji za odpověď.
Děkuji za rychlou odpověď, v pěstování květin a rostlin se moc nevyznám Tak snad to chudák přežije, ten vrchní vršek vypadá v pořádku, vedlejší odnož byla napadená plísní...
Šáchor se množí dělením nebo řízky. Ustřiženou růžici zakraťte dokola o 1/3 a ponořte do vody. Koření přímo z rúžice, ne z toho zbylého klacku, takže střed růžice musí být pod vodou.
Děkuji, tak růžice už je pod vodou
Při přednání mi bylo řečeno, že je to bambus... ale jestli vidím správně, tak to má být "lucky bamboo", jak mi píše google.
Šáchor vypadá jinak.
Takže změna."Lucky bamboo"není ani bambus, ani šáchor, ale varieta dracény. Stonek dejte do vody nebo píchněte rovnou do substrátu. Koření velice snadno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.