Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co delat se sazenicema jahodniku?

Od: jarka01* odpovědí: 6 změna:

Prosim o radu koupila jsem sazenice jahod a nejak jsem nemela cas je zasazet do zeme . myslim ze uz je pozde a ze by mi zmrzly. Mam je pres zimu zasazet do truhliku a dat ja do teplejsi mistnosti nebo je dat jeste ven?Diky za odpoved Jarka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobry den,na jahody je sice dost pozde,ale zasazejte je ven,prikrejte textilii proti mrazu,mohly by prece jen lepe zakorenit.Tahle bych to nechala,dokud bude pocasi bez mraziku.Pak bych vsechny sazenice hodne prihrnula zeminou,dala listi.Pozor na srdecka,ty nezasypavat.Jde o to,ze mraz vytahne koreny jahod navrch.

hodnocení

1x

Sazenice jahod vysaďte ven na připravený záhon. Každý balíček se sazenicí dobře zatlačte do zeminy, jemně zahrňte zeminou tak, aby srdíčko jahodníku bylo nad zemí. Po výsadbě zalijte. Jahody už sice nestihnou tolik zalořenit, ale nezmrznou. Příští rok bude úroda nižší.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Já bych je ještě zasadila, měly by zakořenit. Od zítřejšího dne se má oteplovat, ale záleží odkud jste.

hodnocení

0x

Dobrý den Jarko. Sazenice jahod nasaďte ven, bude to lepší, než v truhlíku. Počasí se má vrátit ještě k vyšším teplotám, nezapomeňte, když bude sucho zalévat. Jen můj názor.

michalov*
hodnocení

0x

To saďte ven.Zmrzly by jen v případě,že by měly kořeny mimo půdu. Ještě bude teplo.

jabraka*
hodnocení

0x

Sazenice nasázej do dobrého hompostu do kelímků a nechej zakořenit na zavětrném místě,případně ve studeném skleníku.Na jaře zkontroluj kořenový bal a zasaď na připravený záhon.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]