Nejste přihlášen/a.
Česnek jsem vysadil 6.10. Neměl jsem kvalitní sadbu, některé stroužky už byly naklíčené - u těch jsem předpokládal že vyrazí před zimou. Ale vyrazily i další. Bude z toho úroda nebo to zmrzne a konec? Dával jsem je cca 10 cm hluboko. Má někdo podobnou zkušenost?
Česnek jste vysadil příliš brzo. Česnek jste měl dát do chladna, sucha a hlavně do tmy a s výsadbou počkat. Pokud vám pouze vyrašil a vydrží chladné počasí a přijde brzo zima, tak bude dobře. Mně se některé roky stane, že česnek pouze vyraší na povrch a úrodu mám vždy pěknou.
Pokud nepřijdou velké holomrazy a bude sněhová pokrývka, tak česnek nezmrzne.
doplněno 27.10.12 19:23:Já chvojí moc nedoporučuji a listí by na jaře mohlo na záhoně dělat problémy. Nic bych už s vyrašeným česnekem nedělala. To je můj názor.
Doporučuji to nechat být.Žádné "zachraňovaní".Normálně ho nechte a uvidíte zda to přežije. Pokud se jedná o odrůdu do našich klimatických podmínek,tak by měl vydržet.V této době by měly mít stroužky maximálně napučelé kořeny.Jakmile se daji do země,tak pouze koření.Ale přiznám se,že jednou se stalo,že nám vyrašil nad zem a normálně zimu přežil.Jako ozim.
Pokud přijde mráz a česnek nezapadne sněhem tak máte sklizeno,já sázím česnek až v polovině listopadu a později.
Dal jste deset cm hluboko a za tři týdny od výsadby je venku. To je teda fofr .Česnek roste i při teplotách těsně nad nulou, takže do zámrazu bude dost narostlý. Neuvádíte sice odrůdu, ale myslím si, že českou odrůdu nemáte a sázel jste španělský česnek.Přikryti nemá cenu, protože zadržíte vlhkost a podpoříte plísně.Podle mě zimu nepřežije.
No já nevím. Ale minulý rok mi také česnek vypučel. Měla jsem Český. Ale byly holomrazy, žádný sníh. Vymrzl. Bylo po něm. Sousedka to samé. Letos jsme ještě nesadily ani jedna z nás. Jinak jsem slyšela, že je lepší záhon zakrýt bílou netkanou folií, než chvojím, nebo listím. Připadá mi to logické. Na jaře budete to listí obtížně odstraňovat a chvojím můžete polámat výhonky. Já tam tu folii pro jistotu natáhnu. Ale sázet budu až příští týden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.