Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadávání benjamínku

Od: ev* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den prosím o radu uplně mi opadal fikus benjamínek, nevím co mužu ještě dělat není v suchu ani ho nepřelívám, jak poznám že je po něm děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Já mám 5 benjamínků - 3 druhy a různých velikostí. Listí mi neopadává a mám tam i nové lístky. Je možné, že byl benjamínek dost zalitý a od otevřeného okna prochladl, nebo ho máte v chladnu. Nevím, jak ho máte velký. Já jako první krok bych ho opatrně vzala za kmínek a vyndala z květináče. Pokud tam budou vidět světlé kořínky, tak bych ho vrátila zpět do květináče a umístila bych ho na hodně světlé místo kde při větrání nenachladne. Omezila bych zálivku a čekala, až benjamínek znovu pustí nové lístky. Když budou kořeny černé, tak mohlo dojít k zahnívání kořenů vlivem nadměrné zálivky a chladna. Já bych uhnilé kořeny ostříhala až do zdravé části a vrátila zpět do květináče. Benjamíny zálévám tehdy, až nepatrně uschne zemina na povrchu květináče. Pokud si nejsem úplně jistá, zda zalít, či ne, tak do zeminy zapíchnu prst. Některé zeminy když nasají poměrně dost vody, tak jsou jak houby a drží déle vodu.*slunce*

hoummy*
hodnocení

0x

Nefoukal vám na něj studený vzduch? Pokud ano, zkuste ho dát někde do závětří, možná se schopí.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pokud je fikus přelitý nebo naopak přeschlý, listy zežloutnou a postupně opadají. Při prudké změně teploty (začala topná sezona) fikus shodí zelené listy. Nemáte ho blízko radiátoru? Fikus potřebuje stabilní teplotu, pravidelnou zálivku, ale nesmí stát ve vodě. Rostlinu už zřejmě nezachráníte.

hahanaj*

hlavně nesmí být v průvanu

zda žije poznáte jestli začne obrážet - nechte mu čas, vyhodit se může vždycky ,ale věřím, že obrazí

Je podzim, tak opadává. Je měně světla a začalo se topit. Zase obrazí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]