Nejste přihlášen/a.
Dají se ještě nyní úspěšně sázet sazenice jahodníku? Čekám totiž už dva měsíce na sadbu. Děkuji za odpověď.
Na výsadbu nových jahod je již sice trochu pozdě, ale vysazovat se ještě mohou. Objednané sazenice vám přijdou jako kontejnerované, t.j. v květináčcích. Při výsadbě zeminu v okolí rostliny dobře přimáčněte a vydatně zalijte. Před výsadbou z jahodníku odstraňte všechny špatné listy, t.j. suché a poškozené a dejte pozor, aby zemina nezakrývala srdíčka. Z takto pozdě vysazených jahodníků ale počítejte příští rok s nižší úrodou. Já jsem včera také ještě dosazovala pár jahodníků a dle vlastních zkušeností vím, že se rostliny ujmou. Netkanou textilii nikdy nedávám. Dobře vysazený jahodník nevymrzne.
Hrozně moc teď závisí na kvalitě sazenic. Jestli budou mít pořádný kořenový bal, tak by se měly ještě chytit. Jestli budou mít místo kořínků pár "nítěnek", tak je to špatný. Lepší by bylo sazenice uložit např do pařeniště, nebo do skleníku, kde by snáze přečkaly zimu a na jaře je dát na záhon. Ale ono záleží na počasí. Někdy bývá do prosince , pak je šance, že se uchytí i venku. Když ale budou za čtrnáct dnů mrazy, tak je to špatné.
Tak. A teď babo raď...
Dobrý den Kjanik. Jahody se dají sázet i později, důležité je, aby nepřišel brzo mráz. Záleží, kdy u Vás začíná zima. Nasaďte jahody pořádně zalít, dejte jim netkanou textilii a budou mít teplo na zakořenění. Já jsem nyní ostříhala květy jahodníků, co plodí dvakrát, některé jsem přesadila a dala na ně textilii, určitě se uchytí. Jen můj názor.
Něco o jahodách
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.