Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazimování kytiček,kdy?

Od: jarmulka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,prosím, chtěla bych se tu zeptat, zda je tu nějaký zahrádkář či zahradník,zda by někdo poradil,jestli už přikrývat chvojím skalky plus další rostliny,nebo ještě počkat,nebo kdy začít přikrývat a zazimovávat rostliny,případně jak,okrasné trávy svazuji,některé trvalky i s nádobou založím do země,jak to děláte Vy,jaké máte kdo zkušenosti,přenosné už mám v domě,zdá se mi ještě venku teplo,podělí se někdo o své zkušenosti a poradí,kdy zazimovat kytičky/i třeba jak/aby nám nezmrzly?Děkuji moc za jakékoliv rady či informace,milovnice kytiček.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Jak kde - zakrýt ´háklivky´ chvojím nebo něčím podobným je vhodné těsně před ranními mrazíky (první rostliny obvykle vydrží), protože jinak jsou zbytečně ´udušené´... Podobně třeba svazovat trávy (já svazoval i některé jehličnany) až před sněhem...

Takže jak kde - v Krkonoších či na Šumavě už je nejvyšší čas, na Hané či Slovácku ještě mohou spočnout...

hodnocení

0x

Dobrý den, Jarmulko. :) Likvidace letniček, přikrytí záhonů chvojím, to záleží na tom, kdy u Vás začnou mrazy a kolik květin máte venku na zazimování. Naše kvetoucí letničky, už nejsou pěkné, tak jsem se dala do uklízení záhonů, likvidace odkvetlých kytek. Růže jsou zasypané kolem kořenů, ( kopečky pilin) ostříhala jsem poslední květy a poupata na Clemátisu. Květináče, co zůstávají na zimu venku, už se mohou dávat do země. Když máte hodně kytiček na uložení, tak začínáte s jejich ukládáním. Zaléváme všechno stále zelené, okrasné keře, stromy, túje, smrky, borovice. Na vyčištěné záhony, kolem trvalek dávám na zimu piliny, na jaře je zahrabu do záhonu. Venku před domem, ještě kytičky krásně kvetou, tak je tam nechám, až přijdou první mrazy, tak se likvidují. Protože máme ještě nějaké ovoce na stromech, tak je sbíráme. Stáleplodící jahody už je vystříhávám, aby dál nekvetly, také je před zimou, zaliji a zakryji tkaninou. Po prvních mrazech. Tam, kde jsou nasazené malé keříky, nebo sazeničky a hrozí jim polámání, třeba sesuvem sněhu ze střechy, tam dávám na zimu, obrácenou přepravku na zeleninu. Ta zabrání, třeba při sesunu sněhu ze střechy, aby se mladé rostlinky, nebo keříky angreštu, polámaly. Pomalu chystáme celou zahrádku na spánek. Tak to děláme u nás.

doplněno 19.10.12 03:29:

Maliny, které plodí jen jednou, jsou už vystříhané, suché větvičky. Maliny, co plodí dvakrát, tam ještě nyní stále jsou plody a dozrávají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]