Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sháním radu ohledně hnojení tulipánů a narcisů teď na podzim. Prosím, jaké je na ně nejvhodnější hnojivo? Kdysi tu někdo psal, že Cererit dává na podzim, ale ten se musí zapracovat do země a já se bojím, že tím bych mohla porušit cibule. Prosím, které tekuté hnojivo je tak nejlepší? Mám dost velkou plochu s tulipány, takže bych nechtěla shánět třeba nějaké velké množství hnoje, ale kdyby tak bylo nějaké tekuté hnojivo. A jestli by jej šlo použít i na krokusy a hyacinty, aj. jarní cibuloviny
Děkuji.
Proč chcete hnojit nyní na podzim? Já cibuloviny hnojím až na jaře. Cereritem se hnojí až na jaře.
doplněno 18.10.12 23:47:Můžete ale na hnojení použít podzimní hnojivo. Granulované hnojivo s nízkým obsahem dusíku - např. TRUMF - PODZIM, nebo tekuté FANTAZIE - PODZIM. Můžete vyzkoušet. Podzimních hnojiv je více druhů.
Dobrý den Kaj. Cererit, dáváme na jaře, než začne mizet sníh, na celou zahradu, kolem stromů, do trávníků, na záhony.
Jak na tulipány? Tulipány vyžadují hnojení.
Pro zakořenění a první fázi jarního vývoje a růstu získávají rostliny živiny ze staré cibule, která postupně odumírá a místo ní se vytváří nová a několik cibulek dceřiných (tzv. brut), jimiž se tulipány rozmnožují. Poté, co jsou živiny ze staré cibule vyčerpané, potřebují rostliny pro zdravý vývoj a kvetení dostatek živin v půdě.
Ideální je připravit na podzim před výsadbou pro záhony výživnou kompostovou zeminu ve směsi s pískem v poměru 5:2. Do země můžeme vpravit i vhodná pomalu rozpustná hnojiva či proleželý kompost či zkompostovaný hnůj, čerstvý je ovšem nevhodný (na trhu jsou speciální hnojiva pro cibuloviny i granulovaná organická hnojiva, která podobně jako pravý hnůj prospívají i půdě). Pokud máme záhony s tulipány již založené, hnojíme je od jara pravidelně zálivkou asi jednou za 14 dní plným hnojivem či tekutými slepičinci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.