Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana stromů

Od: dd* odpovědí: 3 změna:

očistila jsem kmeny stromů kartáčem, oloupala popraskanou kůru a natřela je vápnem. neublížila jsem jim víc než pomohla?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kartáč stromu neublížil. Natřením vápnem jste udělala dobře. Jenom nevím, kolik jste oloupala té popraskané kůry. Já osobně nikdy popraskanou kůru neodstraňuji. Natřením kmene vápnem strom chráníte a zároveň kůru dezinfikujete.

hodnocení

2x

Dobrý den, DD. :) Prohlédněte stromy, zda po oloupání nejsou na kmenu, nějaké rány. Když na kmenu stromu je rána, první bych ránu ošetřila, proti houbovým chorobám a pak ránu zamazat, stromovým balzámem. Je to jen můj názor.

Pokud jste loupáním kůry nazašla až do živého, tak jste udělala vše OK. Kartáčem (dělá se to i ocelovým) jste odstranila případné lišejníky a velké šupiny kůry, které mohou sloužit jako úkryt pro přezimující škůdce. Vápnem jste udělala ochranu proti mrazovým prasklinám v předjaří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]