Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Male tujky

Od: marve* odpovědí: 5 změna:

AHoj

dostal jsem 30ks tujek velikost asi 20-25cm stavime domek tak je potom budeme chtit kolem plotu ale jelikož ještě plot nemame udelal jsem takový malý záhonek kde jsem je nasadil jak dlouho je mám zalívat ještě dokud napadne prvni snih? mam je nejak prihnojit? a nebude pak problem když je znovu vykopu a rozesadim kolem toho plotu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Zalívat ano, dokud nebudou stromky pod sněhem (a nebo nebudou moc velké mrazy -20 a méně, zamrznutí do ledu by se stromkům nelíbilo). Hnojit ne. Pokud bude thujka přesazena s dost velkým balem, nic se jí nestane (přesazoval jsem i cca desetiletou).

Jen - je potřeba je chránit před těžkým, mokrým sněhem - aby nedošlo k polámání větví. A nebo je ´ometat´...

hodnocení

0x

Dobrý den, Marve. Když nemáte čas, nasadit túje na místo, kde bude plot, tak je záhonek na malé tújky nejlepší, protože je můžete chránit před zlomením.

Tújky bych nasadila kousek od sebe, aby se lépe přesazovaly. Jestli máte přepravky na ovoce, můžete přepravky dát na zimu na túje, i když napadne hodně sněhu, nic se malým tújím nestane, přepravka je ochrání. Malé túje se nehnojí, jen je zalévejte, tak dlouho, než bude mrznout. Když v zimě teplota vystoupí nad nulu, můžete tújky zase zalít. Jen můj názor.

hodnocení

0x

Zalévat furt a pořád. Tedy pokud nepůjde teplota do mínusu. To je cena za pěkné túje. Zalévám klidně v prosinci i lednu, pokud nejsou mínusové teploty a lidem v okolí připadám asi jako pitomec. Není to pravda. Túje potřebují veliké množství vody.

Často mnoho lidí po zimě říká: Nám zmrzly tujky. Není to pravda - ony uschly. Proto, pokud nejsou mrazy, neustále zalévat. Tím nic nezkazíte.

Jinak hnojím 1 x za 14 dní hnojivem na konifery / rozpustné ve vodě/.

Pokud budou dobře ošetřované /zalévané a hnojené/, nebude pak problém s jejich přesazením na nové stanoviště. Jaga.

ladaadal*
hodnocení

0x

Letos nehnojit. Zasadit a do zámrzu zalévat. Po prvním nasazení mají být jak lekniny. Pořád ve vodě (přeneseně). Na zimu taky hodně vody. Přesadit nebude problém, přesazoval jsem bez problémů 9 let staré. Musí se vzít velký bal a pak zase hodně vody. Hnojivo bych nechal až po přesazení.

jabraka*
hodnocení

0x

Výhodnější je,zasadit tujky do kontejnerů.Až bude čas,dají se na místo.Na zimu přihrnout kořeny kůrou,nebo štěpkou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]