Nejste přihlášen/a.
Jak mohu nejlépe uskladnit mrkev, když mám větší množství a nemám písek. Není také dobré ji namočit do hypermanganu
Zdravím, já ukládám mrkev neomytou( ale ne s hlínou, očištěnou nasucho) do čtyřlitrových lahví do sklepa .Skládám na stojato, otočím dnem vzhůru. Je dobře vidět, když se některá kazí. Pokud se sklenice začně hodně rosit, nechám den, dva sklenici otvorem nahoru, aby se voda odpařila.
doplněno 10.10.12 14:19:byla jsem pomalejší než "bo"
Souhlas s bedýnkami na chladném místě i s lahvemi.Nevím, co je větší množství mrkve (u mě je to od 100 kg výše), abyste měl lahve a prostor na ně. Ukládat mrkev nepranou, na sucho očistěnou. Je lépe nať okroutit rukou než řezat, nevznikne otevřená rána pro vstup hniloby. Na hypermangan a ostatní chemikálie zapomeňte.
Dobrý den, Stanin. Všechny způsoby nahoře popsané jsou dobré. Mám vyzkoušené. Co dělám já, se zeleninou mrkev, celer, petržel, pórek, česnek. Mimo to, že zeleninu nastrouhám a nakrájím do balíčku do mrazáku, nebo suším do sklenic. Nyní si také dělám sušenou zeleninu ( mixovanou) do omáček.
Mrkev na kráječi nastrouhám na plátky, usuším a rozmixuji. Tak to dělám s ostatní zeleninou také. Přidávám do šťáv a omáček, omáčky zahustí a mají úplně jinou chuť. Jen můj názor.
doplněno 11.10.12 04:20:Ještě jsem si vzpomněla na naši sousedku, která ukládala očištěnou zeleninu, do bedýnek. První dala folii, pak čisté, namočené, hobliny, na to zeleninu, petržel, nebo mrkev a zase vrstvu hoblin, ukončila vrstvou mokrých hoblin a igelitem. Tak jí zelenina vydrží až do května. Má jí pro celou rodinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.