Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkup jablek

Od: petrk* odpovědí: 7 změna:

Ahoj potřebuju poradit.Zdědil jsem obrovskou zahradu na které se nachází spousta jabloní.Jak je to s výkupem jablek? Všude jsem našel že vykupují PADANÁ jablka za cca 1.80-2.50 Kč(jak kde).Trhaná(pokud takovýto pojem existuje) jablka snad nikdo nevykupuje? Mám obrovské množství jablonní a už to začíná dozrávat tak chci rychle vymyslet kam s tim a co nejvíc to zinvestovat. Co nějaký obchodní řetězec? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

2x

Jsem z kraje, kde se jablka pěstuji ve velkém, řekl bych přímo průmyslová velkovýroba. A řada sadařů končí, protože jiný odbyt než jako padaná je téměř nemožný, pár metráků co se rozprodá po známých a dost. Řetězce vozí jablka zvenku, místní se tam nemá skoro šanci dostat.

Myslím, že toho o pěstování jablek moc nevíte - smlouvy se dělají na rok dopředu, množství pod 10 tun nikdo nebere vážně... A náklady na pěstování jsou tak vysoké (stříhání, postřiky, sklizeň, skladování), že v nepříznivém roce řada sadařů krachuje.

Co nerozprodáte po známých, buďte rád že udáte jako padanky - a pospěšte, výkup každý rok běží jen do naplnění objednávek!

vlasatec*
hodnocení

0x
Jestli jsou pěkná tak zkuste dát ceduli k cestě, nebo inzeráty. Jestli tam jsou i zimní tak je ještě hodně lidí co si je kupuje jako brambory na uskladnění.

hodnocení

0x

Nechat si to zmoštovat a vyrobit třeba cider - proč prodávat surovinu, když se ten materiál dá zhodnotit :)

No jo, ale já mám pět stromů a taky každý rok nevím co s tím. Zdědit obrovský sad, tak ho asi rychle prodám někomu, kdo má s jablečným průmyslem větší zkušenost. S penězi si člověk už poradí líp než s padavčaty.

petrk*
hodnocení

Nevím nic o výrobě moštu,cideru apod. Ale teď jsme 3dny sbírali a máme cca 220beden po 15kg = 3300x2,50kč = 8250...minus náklady takže cca 8000 výdělek a ani to netrvalo tak dlouho :)) Pozemek co jsem zdědil je obrovský a stromů je tam jenom"pár" ... chtěl bych rozšířit sady a vydělávat na tom,ale nevím nic o pěstování stromů,stříkání,pěstování jablek,údržba atd... poradil by mi někdo nějakou knížku/stránky/atd..? To co jsme natrhali by šlo natrhat určitě za den :)) a 8000kč za den nebylo tak špatný :)) Děkuju moc :) A dnes jsem si zajistil případného zájemce na příští rok který říkal že by ode mě bral cca 5-6t,podle trhu,podle ceny a podle kvality hlavně :)) Poraďte mi někdo nějakou stránku o pěstování? :) děkuju

zambi

ono,zase z druhého konce...není to 8000 Kč za den,ale za rok,když berete v úvahu postřiky,prostřih,hnojivo,údržba sadu jako takového...a to není nic moc :)

lidus*
hodnocení

0x

U nás padaná za 1,50, trhaná vůbec. Než je za 1,50 prodávat, to je raděj namoštuujeme. Nevím jak u vás ale u nás je letos jablek žalostně málo, hruška měla loni 6 zelených beden velkých a krásných a letos tak 30 hrušek a to ještě padají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]