Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrnitost růží

Od: sunlove* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, nemáte náhodou někdo nějaký osvědčený přípravek na černou skvrnitost růží? Koupila jsem nějaký v OBI, postřikovala

jsem co 14 dní a vůbec nepomohlo, skvrnitost se množila dále, některé růže vůbec nekvetly a hned opadaly. Prý to byl letos velký problém na hodně místech *nevi*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Já jsem letos neměla na růžích vůbec černou skvrnitost. Důležité je popadané napadené listí nenechávat pod růží. Z napadeného listí se infekce na jaře rozšíří na vyrašené listy. Dle potřeby používám postřik Baycor 25WP, nabo Rosemix.

hodnocení

2x

Chce to postrik vicekrat,i brzy z jara,nez maji listy.Proste prevence.Dulezite je vsechny napadene listy sebrat a spalit.

andrea1*
hodnocení

0x

Přímo se prodává přípravek na postřik proti černé skvrnitosti růží. Chce pravidelně opakovat. Růže tímto trpí obzvláště v pozdním létě. A nebo když je deštzivé počasí. Je to plísňová choroba.

lemar0

Včera v Receptáři říkali, že se jedná o houbovou chorobu.

Na černou skvrnitost růží se používají fungicidy Baycor, Dithane, Discus,Saprol,Syllit. Postřiky se provádí preventivně od června. Napadené listy odstraňujte a palte. Ne do kompostu.Nezalévet růže na list, držet řezem vzdušný keř, vysazovat na místa s prouděním vzduchu, vybírat odolné odrůdy, nepřehnojit dusíkem.

limetka*
hodnocení

0x

Baycor - zabírá hned na tři problémy růží najednou - na černou skvrnitost, na rez a na padlí. Ale musí se to postříkat několikrát za léto a opadané listy s chorobou vysbírávat, protože je to zdroj nákazy na další sezónu.

polinek*
hodnocení

0x

Včera to bylo zrovna v Receptáři - je to změnou počasí. Říkali,že hned na jaře postříkat.Listí zlikvidovat. Najděte si poslední Receptář.Ono to mají vesměs všechny růže,,já je právě kvůli tomu zlikvidovala. To stříkání nemusím ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]