Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem odnože stružin beztrnných, nevím kdy je zasadit jestli nevymrznou, nebo zjara, a když zjara, tak jak je uchovat, přes zimu? díky
Odnože vysaďte co nejdříve, nevymrznou.
doplněno 07.10.12 16:59:Já pěstuji odrůdu Tornfree. Můj dělá šlahouny 2,5 - 3 metry dlouhé. Pěstuji ho na drátěnce na slunném místě, ke které výhony přichytávám. Když mi drátěnka nestačí, tak natáhnu drát k nejbližšímu stromu. Další rok odplodí a po sklizni je odstřihnu až u země a ponechávám pouze nové výhony. Jakmile po odkvětu se začnou tvořit malé plůdky, tak v době sucha hodně zalévám, aby plody byly pěkně velké. Tak pěstuji ostružiník já.
Dobrý den, Jarojetu. Ostružiny sázejte nyní. Hodně zalít. Jestli máte někde v koutě zahrady místo, zasaďte ostružiny do kouta, kolem dokola asi 1,5 metru, můžete nechat místo. Ostružiny potřebují vymezit prostor, kam mohou růst. Tam je potřeba dát do země, dlaždičky, nebo tašky, nějakou zábranu, která zamezí, aby ostružina rostla, kam nemá. Vlastní zkušenosti. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.