Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Difenbachie jde moc do výšky

Od: lantros7® odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu v pěstování.

Máme Difenbachii,která stále roste,a má malé listy,které se divně stáčejí.

Viděl sem jiné Difenbachie,které byli bujné s krásnými velkými listy.

Co vlastně Difenbachie potřebuje k bujnému růstu.

Pouze zalévám,nikdy sem ji nehnojil.

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Seřízněte ji, vršek dejte zakořenit do vody, Část kmínku rozřežte na špalíky, napříč zasaďte - dlouho to trvá. Zbytek kmínku dobře přihnojte, zalívejte a měl by obrazit. až zakoření vršek, vsaďte i ten a budete mít tři květiny. Lepší by to bylo na jaře, ale snad se to zadaří i teď. Difenbachie je nenáročná na pěstování. ale hnojení a dost světla potřebuje.

hodnocení

0x

Difenbachie je náročná na světlo. Já mám doma 2 druhy, jedna má menší a druhá větší listy. Hnojím je hnojivem Floria - krystalické hnojivo pro zelené rostliny, je rozpustné ve vodě. I moje fíkusy mají krásné velké listy. Zkuste jí na jaře přesadit a hnojit, bude se jí i lépe dařit.

sebod*
hodnocení

0x

lantros. Chtělo by to foto. Je plno druhů Diefenbachie. Jsou s malými i velkými listy. Takhle těžko radit...

hodnocení

0x

Dobrý den, Lantros. Difenbachie chce dost světla, ale ne, přímé slunce. Zemina by měla být stále vlhká, ale ne přemokřená. Podívejte se prosím, tady: zeny.e15.cz/...

Neradím, jen co se dělá, když se nám Difenbachie nelíbí. Tak jí zkrátíme, špalíky dáme do vody, kde zakoření a původní květina obrazí znovu. Jen můj názor.

limetka*
hodnocení

0x

Seřízněte, přihnojte (1x týdně) a pokud se stáčejí listy, prohlédněte je, jestli na nich nejsou svilušky (prohlédněte rub listů s lupou). Pokud ano, postříkejte přípravkem Svilustop nebo Omite.

hodnocení

tenký kmínek

Difenbachie jde moc do výšky

Květina by měla být víc na světle, nejlépe před oknem. Podle mne má nedostatek světla, proto je kmínek slabý. Svěšené listy mohou být z nedostatku živin. Možná by měl být i trochu větší květináč. Nebudete mít už z ní pěknou květinu, kmínek už nezesílí. Já osobně bych uřízla část vrcholu, dala zakořenit do vody a až pustí kořínky, tak zasadila do zeminy. Květináč bych dala na velmi světlé místo a na jaře začala pravidelně přihnojovat. Můžete i rostlinu v květináči seříznout kousek nad zemí, ona vypustí nový výhonek. Na jaře bych jí ale přesadila, myslím si, že květináč už hodně prorostlý kořeny.

hodnocení

kroutící se listy

Difenbachie jde moc do výšky #2

Mně to připadá, že má málo světla. Listy se nepřirozeně natahují za světlem a tenké stopky se zkroutí. Určitě bych ji uřízla a nechala zakořenit. Řeže se tak, aby na odříznutém vrcholu zůstalo asi 5 listů. Dva nebo i tři časem opadnou, ale to už budou vyhánět na řízku nové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]