Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu v pěstování.
Máme Difenbachii,která stále roste,a má malé listy,které se divně stáčejí.
Viděl sem jiné Difenbachie,které byli bujné s krásnými velkými listy.
Co vlastně Difenbachie potřebuje k bujnému růstu.
Pouze zalévám,nikdy sem ji nehnojil.
Děkuji.
Seřízněte ji, vršek dejte zakořenit do vody, Část kmínku rozřežte na špalíky, napříč zasaďte - dlouho to trvá. Zbytek kmínku dobře přihnojte, zalívejte a měl by obrazit. až zakoření vršek, vsaďte i ten a budete mít tři květiny. Lepší by to bylo na jaře, ale snad se to zadaří i teď. Difenbachie je nenáročná na pěstování. ale hnojení a dost světla potřebuje.
Dobrý den, Lantros. Difenbachie chce dost světla, ale ne, přímé slunce. Zemina by měla být stále vlhká, ale ne přemokřená. Podívejte se prosím, tady: zeny.e15.cz/...
Neradím, jen co se dělá, když se nám Difenbachie nelíbí. Tak jí zkrátíme, špalíky dáme do vody, kde zakoření a původní květina obrazí znovu. Jen můj názor.
Květina by měla být víc na světle, nejlépe před oknem. Podle mne má nedostatek světla, proto je kmínek slabý. Svěšené listy mohou být z nedostatku živin. Možná by měl být i trochu větší květináč. Nebudete mít už z ní pěknou květinu, kmínek už nezesílí. Já osobně bych uřízla část vrcholu, dala zakořenit do vody a až pustí kořínky, tak zasadila do zeminy. Květináč bych dala na velmi světlé místo a na jaře začala pravidelně přihnojovat. Můžete i rostlinu v květináči seříznout kousek nad zemí, ona vypustí nový výhonek. Na jaře bych jí ale přesadila, myslím si, že květináč už hodně prorostlý kořeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.