Nejste přihlášen/a.
Hodně nám obrostla broskvička a my ji zapomněli ostříhat,můžu to udělat v této době kdy je ještě poměrně příznivé počasi?Nerada ji stříham na jaro mám obavy že ostříham větve kde budou plody.Díky za radu.
Dobrý den, Mija. Nechte broskvičku v klidu až do jara. Těsně před rozkvetením pupenů, můžete stříhat a řezat, jak stromek potřebuje. Nepíši kdy, protože, někde má broskev na květ už v březnu, někde až v květnu, podle počasí. Jednou jsme stříhali, až když broskev kvetla a hodně květů padalo na zem.
Nezapomínejte hned z jara, jak teplota stoupne, nad 15 stupňů, ( třeba únor) stříkat broskvičku proti kadeřavosti. Nejdůležitější je stříkání, před a při tvorbě pupenů. Jen můj názor.
doplněno 02.10.12 18:15:Děkuji "Limetko."
Chtěla jste, viky, asi napsat před rašením pupenů, protože vytvořené jsou už nyní, abychom tazatelku nemátly...
No, tak to jsem tomu zase asi dala na tu pr.el. Já zrovna dneska ostříhala broskev. Ale ta moje stará a byly tam suché klacky, ale jak jsem byla v "ráži", tak jsem opidlala některé větve, kde byly evidentně i ty pupeny. jenomže ona se strašně rozrostla a větve jí visely až na zem pod tíhou plodů. Tak jsem to dneska ufikla. Ne všechno, zase tak blbá nejsem, ale dostala zabrat. Je to špatné... Neumře mi? Bébébé . Limetko, pomóóóc. Alespoň mě utěš. Když už jsem udělala tu volovinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.