Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Libeček doma

Od: pucik odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je možné pěstování libečku celoročně v bytě jako ostatní bylinky? Nasušený mám, ale čerstvý nemá konkurenci. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mosik*
hodnocení

0x

zkus a uvidíš...hodit to do květináče a uvidíte...asi zaleží hodně jaka je teplota...pokud to je byt tak tam bude teplo pravidelne...ale větrat v zime a nebo netopení by bylo asi problem...nějakou kvalitní hlinu s živinama bych tomu asi dal a neměl by byt problem...ale zkušenosti nemam

hodnocení

0x

Libeček je rostlina volná, nespoutaná. Mám ji na místě za garáží /nic moc, sluníčko tam zasvítí jen kolem poledne/. Přesto roste a roste a já pořád dávám odkopky známým.

V květináči jsem zkoušela, ale nic moc. Rostlina chřadla a chřadla, až dočista uchřadla. /Limonádový Joe *smich*/. Proto je opravdu lepší si na zimu nasušit, i když čerstvému libečku se to nevyrovná. Ovšem tak od května už zase budete mít pak ze zahrádky.

A co nasekat a dát zamrazit do plastových misek? Nemám s tím zkušenost, ale podobně zamrazuji pažitku a naťovou petrželku. Libeček by určitě šel také. A byl by jako čerstvý. Jaga.

mana*
hodnocení

0x

Jak píše babajaga dejte libeček zamrazit je jako čerstvý. Dávám ho do mikrotenového sáčku / kvůli místu/ jako ostatní petržel, pažitku atd.

hodnocení

0x

Celoročně v bytě se pěstovat nedá. Potřebuje vegetační klid a v bytě se mu dařit nebude. Libeček potřebuje i více prostoru pro svůj kořenový systém a určitý hodinový sluneční svit. Při pokojovém světle bude živořit dokud úplně nezhyne. Zkoušela jsem ho mít v zimě na okně jak v květináči, tak v kýbli a nedařilo se mu. Vyzkoušet to můžete, třeba budete mít štěstí. Držím palce.

limetka*
hodnocení

0x

Doma ne, jednak má dlouhý kořen, který by se do květináče/truhlíku nevešel a také potřebuje více světla, než byste mu mohli v zimě zajistit- byl by vytáhlý, chřadl by a hlavně nevoněl, protože ty silice se dostatečně tvoří jen pod letním sluníčkem. Mrazený je skvělý, nic ze své vůně neztratí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]