Ahoj! Mám prosbu, poznáte někdo, o jakou rostlinu se jedná? Dostal jsem ji před dvěma roky od známé, která také neví, co to je. Byly to malé naklíčené rostlinky, v květináči mi narostly asi na 5cm a pak jsem celý květináč dal do sklepa a zapomněl na ně. K údivu jsem asi po 3/4 roce květináč zalil, samo se to nějak vzpamatovalo a dnes již mají kolem metru. Tak jsem je za tu jejich výdrž nevyhodil a starám se o ně Jen nevím, co to je. Množí se tím, že na okrajích listů se vytvoří nové, malé rostlinky, které odpadnou a po zasazení vyklíčí. Už jsem jich desítky rozdal, ale nikdo neví, co to je. Díky za pomoc, Zbyněk.
Pokuste se udělat alespoň viditelný list - fotka je málo napovídající (nejasná) a zkuste přidat popisek zda kvete (popř. jak), zmiňte se o zbarvení listů (je-li jiné než zelené). Zdravím
z666
Posílám detail listu. Ten je povrchově hladký až lesklý, na okrajích zoubkování (z toho právě vyrůstají mladé rostliny, která při vel.asi 5mm odpadnou a samy zaklíčí). Mladé listy jsou světle zelené, starší-spodní tmavě zelené. Za 2 roky, co to mám doma, to ještě nekvetlo. Díky za snahu, Zbyněk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.