Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde hledat rostliny?

Od: caudatus odpovědí: 3 změna:

Pokud chcete dohledat jméno nějaké rostliny, nebo se o ní dozvědět více, tam kam míříte? Znáte nějaké dobré stránky? :) Vím, že vždy můžu dohledávat přes google, ale rád bych se vracel na stránku se stejným zpracováním a formátem. ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Poměrně dost informací o rostlinách najdete na www.celysvet.cz. Také se tam ráda vracím. Když hledáte jméno rostliny, tak je zase lepší google v obrázcích.

hodnocení

0x

Pokud hledáte název nějaké neznámé rostliny, můžete si jej vyhledat v Klíči k určování rostlin. Vyšlo jich u nás několik, já mám nejraději Klíč od Josefa Dostála.

Ale určit si rostlinu, to není jen tak. Musíte vědět, kde se vyskytovala, v jaké půdě, v jaké krajině. Pak také nejrůznější odborné názvy - bradavka, čnělka, čepel, blizna, paždí, pestík, vejčitý, střídavý, pilolistý, celokrajný, andreceum, gyneceum...

I já při určování rostliny občas tápu. Znala jsem jen jednu, která určila bezchybně vždycky a všechno - paní profesorku Půlkrábkovou. Dneska už na ně kouká tam zezhora a určitě si říká - Že ty ses, holka, zase neučila! Jaga.:)

doplněno 15.09.12 14:39:

... kouká na mě...

hodnocení

0x

Dobrý den, Caudatus. Rostliny můžete hledat také zde. Když znáte název rostliny, máte všechny informace o rostlině.

herbar.cz7asm.cz/...

Kde hledat rostliny?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]