Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Kdo mi poradí? Můj kocourek mi dost okousal listy Miltonie.Co s ní mám nyní dělat,abych ji zachránila pro příští kvetení. A druhá otázka.Neznám tuto rostlinu.Po zastřižení,zní vytéká bílá lepkavá tekutina,jako latex. Děkuji.kotatko.
doplněno 09.09.12 11:11:Tady je ta neznámá květina.kotatko.
Dobrý den, Koťátko. První se postarejte o kytičky, aby byly chráněny před kočičkou.
Miltonie, ta je chudák, ožužlané listy, musíte odstranit, dole u kořenu. Postarat se, aby orchidea, nebyla přemokřená, ale nebyla také suchá. Dát hnojivo na orchideje. Jen můj názor
doplněno 09.09.12 13:37:Dodatek, jak pěstovat Pryšec: Tady jsou základy, které se mohou lišit.
doplněno 09.09.12 15:43: Dodatek: Jak uchránit květiny.
Zvířátka mám ráda, patří k nim i kočičky, které jsou v naší rodině, také hojně. Musíte udělat místo nejen pro kočičku, která si nenechá diktovat, kam smí a kam ne, ale také pro kytičky, potěšení pro oko. Orchidej potřebuje světlo, když ho nebude mít, nepokvete a bude strádat. Orchidej můžete dát na okno, kde není přímé sluníčko, před ní dát ozdobnou mřížku, ta může být jen malá, ale dál od orchideje. Kočička přes mřížku nepůjde.
doplněno 09.09.12 18:51:Další pryšec, více druhů, které jsou pěstovány u nás.
doplněno 09.09.12 18:58:Důležité je správný název: Není to tento Pryšec
Dobré odpoledne viky.Srdečně děkuji za radu,už jsem kytičku dala až na ledničku,což je 190 cm vysoko,a stejně si vyskočil.Nepomohlo nic jiného,než kytičku vrátit na stůl,a čertovi dát po tlaplách.Už se jí nevšímá.Hezký den.Koťátko.
Dobrý podvečer,viky.Teď jsem se dívala na stránky,ohledně pěstování Pryšce,ale ten to není.A jinou podobnou nevím,kde hledat.Koťátko.
dobrý večer,viky.Právě jsem zhlédla video Loskutáka kde pryšec ukazovali,ale není to on.Tento můj má jen takto vejčité listy,nekvete.Snadno mu listy opadávají,takže potřebuje více vody,když jej zapomenu zalít,je z něho polopahýl.To znamená,že dělá korunky listů jen na konci větviček.Ale i tak Vám děkuji za radu.Koťátko.
Já nechci být válečný štváč, ale máte-li kočku, nemějte doma raději žádné rostliny, žádné kytky. Kočky je hrozně rády okusují a spousta z nich je jedovatá. Zvláště pak ty, které pouštějí jedovatý, leptající latex. Pryšec se ta kytka jmenuje. Kupte a pěstujte trávu a pažitku. A kočičí šáchor. Jinak zvířátku zaděláváte na veliké problémy a sobě na smutek z bolest milovaného tvora a nad náklady za veta.
babkazov. Kocourek okousal jen Miltonii, Ale jak ji mám zachránit? Celé listy jsou pokousané a špičky doslova pryč.Toho Pryšce si vůbec nevšímá.Nevíte,jak správně Pryžec pěstovat:Jinak děkuji za odpověď a přeji den.kotatko.
Miltonii zastřihněte pouze konce nejvíce poškozených listů nebo ji nechte být úplně. Žádné řezání u země.
Bílé mléko roní pryšce,fikusy, ale to, co je na obrázku nepoznávám. Je to rostlina běžně v prodeji?
pro pockop: Krásné dopoledne.Odpovídám Vám na neznámou vejčitou květinu.Jestli je v prodeji,nevím,já jsem ji dostala asi před 8 lety, jako dárek k narozeninám,malou sazeničku.Když trochu vyrostla,chtěla jsem ji ztvarovat.Před tím,mi návštěva zničila korunku,tak jsem ji chtěla upravit a teď zní roste takový poloholý stromeček.Listy má jen na konci větviček,nesmí být suchá,jinak zhazuje listy.Té latexové tekutiny,co zní vytéká,mám hrůzu.
A děkuji za odpověď na miltonii.Snad se mi ji podaří zachránit.Hezký den,přeje koťákto.
Poškozené listy nechte, rostlina je postupně nahradí novými, a až pak ty staré odstraníte. Kdybyste je teď uřezala, rostlina by neměla čím fotosyntetizovat a možná by vám zašla. Žádné uřezávání u země. Druhá rostlina bude nějaký pryšec, ale je jich strašně moc druhů, tak nevím, který je ten váš.
Pro jistotu bych jen listy zastřihla pod poškozením a čekala na nové. Ta Vaše 2. rostlina je téměř "nezmar"! Klidně jí ofikejte postranní obrost na 2 -3 očka, obrazí a bude košatá, dáte- li jí správnou péči, která je běžná: zalévat a občas pohnojit. Pozor na mléko, je jedovaté a nebezpečné pro oči. Jeho vytékání zastavíte octem, nebo namočením ronících konců větviček do popele. Dá se pěstovat i jako stromek, na kmínku, když jej uřízneta nad zemí, rozkošatí se v keř. Dají se s ním dělat psí kusy a snadno se množí píchnutím řízku do země.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.