Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,děkuji paní Viky a Limetce za odpovědi,ještě se chci zeptat či poradit jak zazimovat rostliny orostachys a delospermu jež mám v klasických květináčích ne plastových/prodávající mi říkal ,že přes zimu nesmějí být v mokru a vlhku/Jak zazimovat tyto rostlinky,věděl by někdo?Kdo má s nimi zkušenosti,děkuji za rady či odpovědi.
Dobrý den, Jarmulko. Orostachys, pěstování u nás, není nijak náročné, je to jako skalnička. Jedinou podmínkou je zajistit suché přezimování. Když se pěstují venku na skalce, stačí kryt mléčnou folii, nataženou do dřevěného rámu, nebo tabulku skla. Květináč, stačí dát do nevytápěného skleníku, nebo verandy.
Tady jsem si dovolila něco o kytičce přidat na přečtení:
Delosperma, je drobná tučnolistá skalnička, má ráda slunná a sušší stanoviště.
Delosperma se skládá ze dvou slov: Delo _ viditelný a sperma _ semeno. Po odkvětu tvoří semeníky, které zůstávají uzavřené až do doby dešťů, pak se vysemení. Rostliny jsou mrazuvzdorné až -20 stupňů, jim nedělá žádný problém, nesmějí být nasáklé vodou. Od konce září do dubna, nedostávají rostlinky žádnou vodu.
Proto je lepší přes zimu, dát třeba do nevytápěného skleníku, nebo nevytápěné verandy apod.
Tady něco o kytičce:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.