Nejste přihlášen/a.
Bydlíme u hlavní cesty, kolem které máme vysazený živý plot z tújí. Túje nám osychají, opadávají. Slyšela jsem, že jsou málo odolné vůči splodinám z aut. Poradíte mi, které rostliny jsou odolnější?
Nemáte foto těch tůjí? Střiháte je dvakrát do roka a dostatečně zaléváte? Většinou prosychají uprostřed, to je normální. My jsme také u silnice, ikdyž ne tak frekventované a tůje jsou pěkné. Přikládám obrázek.
doplněno 07.09.12 13:54:znovu
Dobrý den Lenko. Túje máte a jsou už velké, osychají a opadávají. Každá túje někdy usychá a opadávají větvičky. Máme stěnu z tújí a také musíme občas něco ostříhat. Když jsou túje hned u silnice, kde se každou zimu solí, tak bych těsně před túje dala nějaké nízké vlnovky, abych zabránila, soli přístup ke kořenům tújí. Přes léto, bych dávala tújím,hodně vody.
Je lépe zachraňovat dospělé túje, než znovu pěstovat další keře, které nevím, co udělají. Jen můj názor.
doplněno 08.09.12 02:07:Ještě k hnojení tújí, na které se ptá "mana."
Túje hnojíme 2 x za rok, duben a nejpozději v červenci, pak je čas, pro dostatečné vyzrání, nových přírustku. Hnojím Cereritem, jen ke kořenům, jinak se mohou spálit větvičky. Túje mají rádi Hořkou sůl, která je rozpustná ve vodě, obsahuje Hořčík. Pak jen vodu,vodu,vodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.