Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, našla jsem pěknou zásilkovou službu trvalek a nejen jich. Myslíte, kdybych si kytičky objednala a ještě v září nebo v říjnu zasadila ven na záhony, že mi zimu přežijí? A nebo to mám radši nechat až na jaro?
Děkuji M
Pokud bydlíte v mírném pásmu -je nejzazší termín na sázení do 10 října a zdůvodu toho- aby květiny do zimy dobře zakořenily - jinak zimu nepřežijí - ale stejně je dobré i tak je na zimu přikrýt chvojím
Pokud sázíte na jaře některé květiny zase ten rok nepovetou tak se rozhodněte sama - myslí, že nejlepší je vybrat si květiny v dobrém zahradnictví a vidět na vlastní oči co kupujete.
Děkuji, asi to nechám radši až na jaro. I tak v zimě pokrývám chvojím. Máte pravdu jde o zakořenění a to se už v chladných dnech nemusí chytit. Ještě máme zahradu u řeky, kde to opravdu ráno je chladnější.
Nojo u nás bohužel zahradnictví není jsou to smé Bau atd. Byli jsme na dovolené na Moravě a tam je to skoro na každém rohu. No nemůžeme tu mít vše.
Hezký den.
Dobrý den. Kytičky trvalky, nakupuji zásadně v zahradnictví, nejraději, když kvetou a jsou v kontejnéru. Vím, jak budou vypadat, jakou mají barvu. Sázím je celý rok. Když si kytičky objednáte, zasadíte, zalijete dostatečně vodou, mají hodně času na zakořenění. Na zimu je více přihrňte zeminou a chvojím. Jen můj názor, jak to dělám já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.