Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přezimovat konifery?

Od: kudrnata* odpovědí: 5 změna:

zdravím...letos jich mám docela dost v květináčích a nevím kam s nimi na zimu,aby mi nepomrzly...jak to řešíte vy... děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

já je pěstuji v nemrznoucích květnících již několik let - takže pohoda- vždy zimu přežijí

hahanaj*

zde mám na fotce sice oleandry ale mám tyto květináče v různých velikostech na všechny rostliny [URL=http://www.nahraj-obrazek.cz/pt-513465002868.png][IMG] nahraj-obrazek.cz/...

jabraka*

Oleandry chtějí rozhodně do zimní úschovy,běžné konifery přežijí i ve vhodném kontejneru dobře.Jen nesmí kořenový systém vyschnout.

JABRAKA

kudrnata*
hodnocení

o nemrznoucích květináčích slyším poprvé...fakticky...to je nějaký spešn obchod na ty květináče?a ještě možná blbej dotaz...ty oleandry ale na zimu schováváte...taky mám a přezimuju na chodbě...dík za tip...příští rok přesadím(i hezky vypadají)ale co letos s nima...snad ještě někdo poradí..

reeve*
hodnocení

0x

Běžné venkovní celoroční jehličnany nejlépe přezimují venku zahrabané i s květináčem v zemině nebo v kompostu. Ideální je stinné místo chráněné před mrazivými větry a především před jarním sluncem. Venku položené volně na dlažbě sice přezimují také, ale více jim hrozí poškození kořenů mrazem (u choulostivějších druhů), vyschnutí (hlavně v době, kdy je zemina po noci zmrzlá a vršek během dne "roztál" a odpařuje vodu) a na volných prostranstvích i spálení předjarním sluncem.

Jehličnany nevhodné do našich mrazů (např. pravé cypřiše, araukárie ap.) je nutné zimovat na světlém velmi chladném místě, ale chráněném před tekovými extrémními mrazy, které jehličnany nesnášejí. U některých stačí třeba zasklený balkon, kde i v největších mrazech klesne teplota nanejvýš na - 10 °C, jiné musí mít prostor skutečně chráněný před jakýmkoliv mrazem. Univerzálním řešením je velký skleník či bohatě prosklená zimní zahrada s teplotami těsně nad nulou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]