Nejste přihlášen/a.
Zdravím pěstujeme libeček už dlouho a skoro každý rok se bijeme s rezavými skvrnami.Vybereme sice do polévky,ale je stále nízký,rozrůstá se,ale začne rezavět.Poléváme,hnojíme a sluníčka dost co víc může chtít?Prosím poraďte.Děkuji Naďa
Mám libeček na dvou místech - na plném sluníčku a ve stínu - ten ve stínu tím trpí o dost méně, ten na slunku musím co nejdřív ostříhat a nakrájet a zamrazit, protože od zhruba června už je také flekatý a sříkat se mi to nechce, to by se mi asi eklovalo dát si to pak do polévky. Zkuste zasadit do polostínu/stínu, tam je ještě i teď zelený.
Dobrý den. Když se vše opakuje každý rok, tak bych Libeček přesadila na jiné místo. Libeček chce jen hodně vody, hnojivo, ne moc sluníčko. Máme Libeček v koutečku, kam ráno svítí sluníčko, ale je částečně zakryt dalším zeleným. Jsou to každý rok keře 1,5 metrů vysoké. Máme dva. Nic s tím neděláme. Jen můj názor.
Libeček nechce žádnou péči, nejlépe mu je, když se něj nestaráte a je někde v koutě, u plotu, zarostlý třeba kopřivami. Tedy žádné velké okopávání, natož hnojení. Žádné velké hýbání s půdou v okolí.
Mám libeček mezi meduňkou, i pár kopřiv tam je, neokopávám, jenom lehce na jaře rukou vyčistím okolí rašících lístků, nikdy nezalévám. Na původním místě z výsevu. Nejlepší listy květen, červen, jako většina bylinek, po ostříhání vyroste ještě pár nových listů, ale nyní už má po sezoně, bude odpočívat a zatahovat, listy jsou už unavené.
Umístění - jižní strana, polostín, asi 4 metry od sousedovic smrku, u plotu. Výška listů metr a půl, později květy metr osmdesát.
Možná to chce nové místo, jinou odrůdu. Výsev přímo do půdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.