Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou folií pod jahody

Od: les odpovědí: 7 změna:

Má někdo zkušenost s pěstováním jahod na folii?Jakou je lépe použít-netkanou textílii nebo černou folií?Je pravda že se textíie ráda trhá a tím i méně vydrží?Díky L.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Používal jsem černou ´igelitovou´ folii - během těch tří - čtyř let jahodového turnusu (déle jsem je na jednom místě nenechával) se netrhala a spolehlivě udusila cokoli nechtěného.

doplněno 28.08.12 16:14:

To Bimbam a Drejdl: textilie vs. igelit - já preferoval igelit právě proto, že je ´neprodyšný´ - ani v největších vedrech záhony nevysychají, igelit drží vlhko v zemi...

les
hodnocení

Díky za radu-igel.folie asi bude pro nás vhodnější.Je pravda,že drží vlhko v zemi lépe.L.

les
hodnocení

Ještě prosím o radu,kde koupit ig.folii.Všude mi nabízí jen tu textilii.Je to plachta hotová nebo to prodávají na metry?Díky.

mowla*

Já ji kupovával v Řempu (to už dneska asi neexistuje), jako kusovou, měli ale i v metráži - předpokládám, že dneska nebude problémji sehnat v některém ze stavebních super-hyper, na netu třeba tady - folie-plachty.cz/... ...

hodnocení

2x

Už několik let používám černou netkanou. Podle mě je výhoda oproti igelitu v propustnosti vody při zalévání a hlavně při dešti. Tři a maximálně 4 roky vydrží.

drejdl*
hodnocení

0x

Taktéž - černá netkaná folie. Je pevná, dá se do ní nožem vyřezat potřebné díry a některé se dokonce prodávají perforované ve správných odstupech. Kraje zajišťuji na jedné straně zastrčením pod dlaždice na cestiče, na druhé položím starou vodovodní trubku. Vodopropustnost je velká výhoda oproti "igelitu". Co se trhání týče, je dost pevná, vydrží i cvičení drápů našich koček.

hodnocení

0x

Tady je možné koupit netkanou černou folii, různých rozměrů. Je výborná.

folie-plachty.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]