Ja možné, že mi bouganvillia nekvete, protože jsou u ní přisazeny muškáty? Ty kvetou nádherně. Druhá má zase velmi světlé lístky a předpokládám, že jí chybí železo. Je nějaké speciální hnojivo?
Podobnou otázku jste zde již před časem položila. Znovu zdůrazňuji délku života (kvetení) 4 - 5 let. Dostatek sluníčka (rostlina je původem alpská) prospívá bohatému kvetení. Hnojivo použít kombinované - obsahuje všechny potřebné látky. Speciální pro Bougainvilleu asi neexistuje.
anka1171*
Ano ptala jsem se,zda může být spolu buganvillia a mučenka. Dle Vaší rady jsem je rozesadila. Bohatě rostou,ale nekvetou.Přihnojuji je Krystalonem plod a květ,ale nic. O tom,že buganvillea kvete 4-5 let jsem nikdy neslyšela.Moc děkuji. Asi se zbytečně trápím.Ty moje mají už zcela jistě 10 let. Co se týká toho hnojiva,asi jsem špatně položila otázku. Existuje nějaké speciální železité hnojivo?
Je mrzuté, že jste si nepřečetla mou informaci (5. 6. 2006 jsem odpovídal na váš dotaz), tam jsem se o věku rostliny zmínil. Speciální železitá hnojiva existují, ale nemám s nimi zkušeností - mám dojem, že se týkají spíše vodních rostlin. Zdravím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.