Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám záhon 1 x 9 m před barákem, slunné místo, sucho. Jsem laik, byly tam růže, které vloni vymrzly, měly skoro padesát let. Co tam dát, ať to trochu kvete, nepleju každý víkend a vypadá to hezky? Děkuji za radu.
Dobrý den Pedro. Když nasadíte venkovní Ibíšek, různé barvy, keře se dají stříhat, podle toho, jak vysoké je chcete mít a budou kvést až do zámrzu. Udusí dole, všechen plevel. Jen můj názor.
doplněno 29.08.12 14:28:Tento keřík Ibíšku, je třetím rokem, měří přes 150 cm, zatím jsme ho moc nestříhali.
Přiznám se, že nejsem zrovna milovníkem květin, daleko raději mám dřeviny... ![]()
Na takovýto záhon bych dal třeba polehavý skalník, sice i kvete, ale květ není prioritní - je okrasný listem a hlavně jasně červenými plody ( viz - garten.cz/... ), je odolný vůči slunci (snáší plné slunce i polostín), nemá zvláštní nároky na kvalitu půdy, odolává psímu ´očůrávání´, je mrazuvzdorný, velmi dobře snáší řez (není problém jej udržovat ve zvolených mezích - 2x ročně ostříhat). Pokud poroste celou plochu udusí plevele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.