Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využití tykve

Od: rod24* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, dokázal by někdo začátečníkům poradit, jak se pozná, že je tykev ke sklizni (máme tykev špagetoviou), a jak ji lze zpracovat? Děkuji za všechny přínosné odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Tykev špagetová rychle roste a brzy plodí. Na rozdíl od zeleninových typů se nesklízí předčasně, ale až má bělavou barvu slupky.Špagetovou tykev upravujeme vařením. Vaříme ji vcelku s na několika místech naříznutou slupkou, v osolené vodě asi 30 minut. Pak ji vyjmeme, rozpůlíme a vidličkou vyškrabeme dužninu, která se rozpadá na vlákna podobná špagetám. Pojídáme ji omaštěnou máslem, posypanou strouhaným sýrem nebo Nivou, popř. Smaženou strouhankou nebo opraženým sezamovým semínkem. Vhodná je i kombinace strouhanky a mletých či sekaných vlašských ořechů. Lze z ní připravovat polévky nebo upravovat jako špagety s kečupem, bazalkou, česnekem apod

www.vegetarian.cz/...

hodnocení

0x

A to máte jenom jednu tykev? Tykev špagetová se sklízí průběžně, asi deset a i více plodů za sezonu z jedné sazenice. Rozrůstá se a nasazuje další a další plody, které dozrávají až do podzimu. Je světle žlutá, oválná a hmotnost se lyší. Musíte to odhadnout. Je výborná do polévek, nebo do různých zeleninových jídel. Já mám raději hokaido, nebo máslovou tykev, jinak zvanou muškátovou. Tyto dvě odrůdy jdou skladovat až dokud je nesníte. Špagetovou jsem pěstovala také, ale ta nevydrží, kazí se a je vodnatá. Je určena k přímému konzumu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]