Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brambory Adéla - klíčky a brambůrky

Od: alusska* odpovědí: 2 změna:

Milí rádcové zahrádkáři,

dnes jsem udělala sondu pod zem do brambor, kde jsem našla brambory - viz foto.

Je to odrůda Adéla. Rostlo to v zemi a přihrnovala jsem k tomu posečenou trávu.

Přišlo mi divné, že natě, které již začaly polehávat - ale stále byly zeleno-mírně-žluté, tak začaly obrážet novou tmavě zelenou natí.

Tak jsem raději všechno vykopala, klíčky olámala a uskladnila. Je toho jedn jedna bedna, tak to sníme rychle :).

Pro příští pěstování by mě jen zajímalo, kde jsem udělala chybu, že mi ty brambory začaly v zemi klíčit a vytvářet nové brambůrky ..

děkuji. Alusska

doplněno 18.08.13 19:13:

U té pravé brambory je mi jasné, že je zelená, protože byla nahoře nad zemí, ale zbytek brambor byl hluboko pod zemí.

Brambory Adéla - klíčky a brambůrky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

to vypadá na teplo a sucho

Brambory měly dlouho sucho a hlízy ukončily růst. Následně dostaly hodně vody a růst obnovily. Dejte pozor při vaření. Co je z obnoveného růstu se daleko dříve uvaří než původní hlízy. Pro příště to chce občas v suchu zalít (pokud to jde).Adély patří k odrůdám náchylnějším na prorůstání. Mě tohle dělá odrůda Laura, když si nedám při suchu pozor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]