Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké hnojivo 6 m od studny

Od: jf* odpovědí: 6 změna:

Mám asi 6 m od studny vzvýšený záhon, kde mám bylinky. Ráda bych věděla, jestli tam mohu použít nějaké hnojivo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Domnívala jsem se, že bylinky se nehnojí, kdo je hnojí v přírodě? U studně, když se používá voda doma, bych hnojivo nikdy nepoužívala. Jen můj názor.

hodnocení

2x

V blízkosti studny bych nepoužívala žádné hnojivo. Zeminu bych vylepšila trochou dobrého kompostu.

doplněno 26.08.12 17:55:

Viky a juglans mají pravdu. Osobně bych nikdy bylinky nehnojila na list umělými hnojivy a pak konzumovala. To je můj názor.

6 metrů je dost velká vzdálenost na to, aby se hnojivo dostalo do studny. Pokud něco víte o pohybu živin v půdě, tak vyplyne, že můžete v této vzálonosti od studny použít jakékoliv hnojivo.Jestli se přesto bojíte znečištění a chcete přihnojit, použijte některé z hnojiv formou listové výživy, tj.postřikem.

hodnocení

2x

Na bylinky,jen maximane kompost,vse organicke.

jabraka*
hodnocení

0x

Minerální hnojivo,které neobsahuje dusičnany,se klidně do zálivky může použít..Jednou týdně zálivku superfosfát..

JABRAKA

jokr
hodnocení

0x

Milá paní, naši sousedé (oba mágistři něčeho) na chalupě nám vypouštějí svoje fekálie ca 3m od naší studny, ta je ca 160 let v provozu... Nikdo se nikoho neptá... S úřednictvem jsem nepochodil, sami nevědí, zda jsou či nejsou příslušní...
Asi bude záležet co pěstujete, jaké jsou nároky na hnojení a zda vůbec je vhodné hnojit, potom propustnost vrstev, odkud přitéká pramen vody... to je povídání asi na 50 stran A4...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]