Nejste přihlášen/a.
Mám asi 6 m od studny vzvýšený záhon, kde mám bylinky. Ráda bych věděla, jestli tam mohu použít nějaké hnojivo.
Dobrý den. Domnívala jsem se, že bylinky se nehnojí, kdo je hnojí v přírodě? U studně, když se používá voda doma, bych hnojivo nikdy nepoužívala. Jen můj názor.
V blízkosti studny bych nepoužívala žádné hnojivo. Zeminu bych vylepšila trochou dobrého kompostu.
doplněno 26.08.12 17:55:Viky a juglans mají pravdu. Osobně bych nikdy bylinky nehnojila na list umělými hnojivy a pak konzumovala. To je můj názor.
6 metrů je dost velká vzdálenost na to, aby se hnojivo dostalo do studny. Pokud něco víte o pohybu živin v půdě, tak vyplyne, že můžete v této vzálonosti od studny použít jakékoliv hnojivo.Jestli se přesto bojíte znečištění a chcete přihnojit, použijte některé z hnojiv formou listové výživy, tj.postřikem.
Milá paní, naši sousedé (oba mágistři něčeho) na chalupě nám vypouštějí svoje fekálie ca 3m od naší studny, ta je ca 160 let v provozu... Nikdo se nikoho neptá... S úřednictvem jsem nepochodil, sami nevědí, zda jsou či nejsou příslušní...
Asi bude záležet co pěstujete, jaké jsou nároky na hnojení a zda vůbec je vhodné hnojit, potom propustnost vrstev, odkud přitéká pramen vody... to je povídání asi na 50 stran A4...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.