Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, udělal jsem chybu, postupoval jsem podle tohoto návodu:
Můžeme je odebrat buď ostrým nožem ze zdravých vrcholových nebo postranních výhonků i s patkou, to znamená s kouskem tvrdého dřeva z hlavní větve, nebo je odstřihneme zahradnickými nůžkami těsně pod uzlem. Odebrané řízky nesmějí zaschnout, proto je co nejdříve zasadíme. Abychom podpoříli tvorbu kořenů, ve spodní části řízku uděláme zářez a "namočíme" ho do stimulátoru. pokud je vrchní část řízku moc velká, nebojte se ji o polovinu zkrátit. Zmenšíte tím i plochu pro odpařování vody.
Ale teď jsem si to četl znova a udělal jsem tuto chybu:
Měl jsem uřezat ty řízky i s kouskem tvrdého dřeva, patky. (špatně jsem to pochopil)
Místo toho jsem odstřihával konce tůjek kde byli většinou naprosto zelené, ještě nezdřevnatělé mladé konce větviček 10-15cm.
Tedy žádné tvrdé dřevo.
Ujmou se mi nebo ne?
Stimulační roztok byl Stimulax III, zářezy do kůry cca 1,5 cm
Děkuji za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.