Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba při řízkování tůjek

Od: vakr odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, udělal jsem chybu, postupoval jsem podle tohoto návodu:

Můžeme je odebrat buď ostrým nožem ze zdravých vrcholových nebo postranních výhonků i s patkou, to znamená s kouskem tvrdého dřeva z hlavní větve, nebo je odstřihneme zahradnickými nůžkami těsně pod uzlem. Odebrané řízky nesmějí zaschnout, proto je co nejdříve zasadíme. Abychom podpoříli tvorbu kořenů, ve spodní části řízku uděláme zářez a "namočíme" ho do stimulátoru. pokud je vrchní část řízku moc velká, nebojte se ji o polovinu zkrátit. Zmenšíte tím i plochu pro odpařování vody.

Ale teď jsem si to četl znova a udělal jsem tuto chybu:

Měl jsem uřezat ty řízky i s kouskem tvrdého dřeva, patky. (špatně jsem to pochopil)

Místo toho jsem odstřihával konce tůjek kde byli většinou naprosto zelené, ještě nezdřevnatělé mladé konce větviček 10-15cm.

Tedy žádné tvrdé dřevo.

Ujmou se mi nebo ne?

Stimulační roztok byl Stimulax III, zářezy do kůry cca 1,5 cm

Děkuji za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

ano. je to chyba. používají se řízky zdřevnatělé. proto to tam je tak napsané ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]